De juiste tijd om zilver te verkopen?

Zilver is een wit edelmetaal en word in heel veel verschillende dingen verwerkt. Het meest bekende zijn toch wel de zilveren sieraden en juwelen, maar ook zilver bestek en servies. Vroeger betaalden wij hier in Nederland zelfs met zilveren guldens en rijksdaalders.
Zilver word in verschillende gehaltes gebruikt. Dit noemen we zilverlegeringen.
 
Zilveren sieraden zijn vaak 925/1000 deel zilver (dit noemen we eerste gehalte zilver).
Zilveren guldens zijn altijd van 720/1000 deel zilver (dit noemen we muntzilver).
Alleen het deel wat zilver is dat is geld waard als u het wilt verkopen, de andere delen zijn zink, koper, nikkel of een ander metaal om de zilverlegering sterk te maken.
De waarde van uw zilver is dus afhankelijk van welk zilvergehalte uw goederen zijn. Het is van essentieel belang om dit te weten, omdat dit de prijs bepaald als u het zilver aan ons wilt verkopen. Gelukkig kunnen wij er altijd achter komen wat het zilvergehalte is, doormiddel van keurmerkjes en testen.


Hoe weet ik of ik echt zilver heb om te verkopen?

U wilt uw zilver verkopen maar wilt natuurlijk eerst weten of het wel echt zilver is. U kunt voordat u bij ons in de winkel komt thuis alvast onderzoeken wat voor soort zilver u heeft. In zilveren sieraden staan vrijwel altijd stempels met nummers erin.

• 925 betekend eerste gehalte zilver
• 835 betekend tweede gehalte zilver
• 800 betekend derde gehalte zilver

Ook staat er vaak een klein stempeltje in wat lijkt op een zwaardje, dit is dan ook echt zilver. Hieronder een voorbeeld van de verschillende soorten stempels en de bijbehorende zilver gehaltes.

Zilver verkopen twenteVerzilverde voorwerpen

Bij verzilverde voorwerpen staat er vaak 80, 90 of 100 in gestempeld. Zilmeta, Zilverpleet, Gero, Alpacca en Solingen zijn ook altijd verzilverd. Alle guldens en rijksdaalders tot en met 1966 zijn altijd zilver. Guldens en rijksdaalders van 1967 zijn van zilver of van nikkel, in dit jaar is Nederland overgegaan van zilveren guldens naar de nikkelen. Ook kunt u zilveren guldens en rijksdaalders verkopen aan Het Nederlandsche inkoopkantoor.


zilver-verkopen-hengelo zilver-verkopen-enschedeIk wil mijn zilver verkopen, maar hoe werkt het?

Als u besluit om uw zilver te verkopen dan komt u met uw zilveren voorwerpen naar onze winkel in Hengelo, wij bekijken dan welke merkjes erin staan, en sorteren het zilver dan op zilvergehalte. Vervolgens gaan we het zilver wegen, raadplegen de zilverkoers en maken vervolgens een berekening van wat uw zilver waard is. Als u uw zilver aan ons verkoopt dan kunt u ervoor kiezen voor contante uitbetaling of per overboeking op uw bank- of girorekening. Wij maken het geld dezelfde dag nog over.


De actuele zilver koers

Hieronder ziet u grafiekjes van de actuele zilverkoers. De grafiekjes geven de prijs weer voor puurzilver.

Zilverprijs per kilo

Zilverprijs per ounceZilver verkopen prijs kilo Zilver verkopen prijs ounce
Zilver verkopen in Hengelo? Direct contant geld

Bij ons ontvangt u altijd de beste prijs voor al uw zilver. Wij kopen zilveren sieraden, juwelen, munten, zilver bestek, zilver servies en zilverbaren van puurzilver. Zilver uit de industrie kunt u ook aan ons verkopen.

Zilver verkopen kan bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan de Oldenzaalsestraat 201 in Hengelo. Bel ons voor de actuele zilverprijs op 074-7505256


Uw oude goud verkopen? Dan bent u bij het Nederlandsche inkoopkantoor aan het juiste adres. Nieuwsgierig wat uw goud ongeveer waard is? Lees meer over de goudprijs per gram.