Belegger slaat goud in na overwinning Trump - Het Nederlandsche Inkoopkantoor
beleggers kopen goud door overwinning Donald J. Trump

Belegger slaat goud in na overwinning Trump

Beleggers kochten in de nacht van dinsdag op woensdag kilo’s goud in nadat de kans op Donald Trump als de nieuwe Amerikaanse president rond vijf uur sterk toenam.

 

,,Beleggers kopen soms kilo’s fysiek goud tegelijk aan”, zegt directeur Luc van Hecke van AmsterdamGold, een handelsbedrijf in edelmetalen. ,,De laatste klant kocht vier kilobaren ineens.”

 

De telefoon staat roodgloeiend bij goudhandelaren die in fysiek goud handelen. Beurzen in de hele wereld doken in rode cijfers, beleggers stappen uit aandelen.

 

Een aantal particulieren wilde volgens Van Hecke zo snel mogelijk nog goud inslaan. Ook de handel in trackers op goud nam toe.

 

Onzekerheid

Van Hecke: ,,De onzekerheid over wat Trump gaat doen maakt dat particulieren uit aandelen gaan en in goud stappen. Anders dan van Clinton, is van Trump niet bekend wat hij gaat doen. Hij heeft geen enkele ervaring als politicus, je hebt geen plannen van Trump waar je serieus op kunt varen.”

 

De prijs van fysiek goud ging dinsdag op woensdag met 3,5% omhoog naar $1320 per troy ounce. Het is de sterkste stijging sinds de Brexit-uitslag.

 

De beurzen staan in Europa op verlies, de futures voor opening van de handel van de AEX en DAX staan ruim 4% in het rood.

 

Bekijk de actuele goudprijs door hier te klikken.

 

Bron: Telegraaf.nl