Goudprijs leeft flink op dankzij Brexit

HENGELO — Terwijl de aandelenmarkten sinds vrijdag zwaar gebukt gaan onder de teleurstelling over Brexit – Groot Britannië uit de Europese Unie – floreert de handel in edelmetalen zoals goud en zilver als nooit tevoren. Zo steeg de waarde van goud en zilver in één dag tijd maar liefst met acht procent. Dat is de grootste stijging sinds twee jaar!

Het Nederlandsche Inkoopkantoor in Hengelo merkt dat de klant er voor kiest om te profiteren van deze gestegen waarde. ”Oude sieraden en munten (bijvoorbeeld 14 karaats, dus 58,5 procent goud) worden bij ons inkoopkantoor ingekocht en acht procent waardestijging in één dag is enorm veel. Zilveren sieraden (veelal 92,5 procent zilver) hebben een lagere waarde in vergelijking tot goud, maar ook hiervoor geld dat deze eveneens ook met acht procent aanzienlijk is toegenomen”, duidt mede-eigenaar Jeremy Gruppelaar van het Nederlandsche inkoopkantoor in Hengelo. ”Je ziet dat onzekerheid op de financiële markt er toe leidt dat er gekozen wordt voor een veilige haven en dat deze is gevonden in de edelmetalen, waaronder goud en zilver. De laatste weken met het oog op Brexit, was de waarde van goud en zilver al toegenomen. Goud is een duur metaal dat altijd zijn waarde houdt en nu zelfs in waarde stijgt doordat er geld van de beurzen wordt weggehaald en daardoor de valuta in waarde zakt. Doordat de goudprijs in dollars wordt afgerekend en de waarde van de euro nog verder is gedaald, is de goudprijs toegenomen.”

De goudprijs kent dit jaar overwegend goede tijden na de aanhoudende malaise in voorgaande jaren. Dus liggen ergens sieraden die niet meer gedragen worden? Juwelen of munten van goud en zilver? Het Nederlandsche Inkoopkantoor, gevestigd aan de Oldenzaalsestraat 201 in Hengelo, taxeert en koopt in, want al meer dan dertig jaar zijn zij deskundig op het gebied van edelmetaalhoudende materialen. ”In aanwezigheid van de klant toetsen wij het goud en zilver met gecertificeerde chemicaliën op het juiste gehalte”, aldus Jeremy. ”En op basis van deze resultaten en de actuele koers geven wij onze klanten een inkoopbedrag.


Bron: dewierzer.nl