Gouden Dukaat - Kopen of verkopen. Wat is het waard?
Goud, Zilver, Munten, Postzegels, Horloges, Diamanten inkoop en verkoop

Gouden dukaat

Gouden dukaat, inkoop dukaat, munten, goudDe gouden dukaat is een Nederlandse gouden munt met een bruto gewicht van 3,49 gram. De dukaat is nooit een wettig betaalmiddel geweest, maar heeft wel een hele lange historie. Vanaf 1586 bestaan er gouden dukaten in ons land. Deze werden echter alleen door de Provincies geslagen. Vanaf 1814 is de dukaat door de staat geslagen. Oorspronkelijk is de gouden dukaat een ‘bullion coin’. Dat is een door de staat gegarandeerde munt met vastgesteld gewicht en goudgehalte.

 

Het goudgehalte van een dukaat is 983/1000 (23,6 karaat). Gouden dukaten zoals ze nu nog steeds geslagen worden zijn er al voordat Willem I koning werd (1815-1840). Wie deze gouden dukaten wil verkopen, zal merken dat ze door de vele gebruikssporen alleen waarde hebben dankzij hun gewicht aan goud. Alleen de uiterst zeldzame en gave exemplaren leveren meer op dan de goudprijs bij de inkoop van gouden dukaten.

 

Dubbele gouden dukaat
Sinds 1988 zijn er ook dubbele gouden dukaten geslagen met een bruto gewicht van 6,988 gram. Een dubbele gouden dukaat is precies hetzelfde als een enkele dukaat maar het weegt een keer zo zwaar. Dubbele dukaten zijn alleen in de ‘proof’ kwaliteit geslagen (in een plastic muntcapsule).

 

De meeste mensen die hun gouden dukaten bij ons verkopen hebben deze uit erfenis verkregen of jaren geleden aangekocht als verzameling of belegging.

 

U kunt bij ons uw gouden (dubbele)dukaat tegen de meest actuele prijs verkopen. Wij taxeren altijd in uw bijzijn, dat is wel zo transparant. Wij kopen ook gouden dukaten met een verzamelwaarde. Deze kunnen veel meer waard zijn dan alleen de goudwaarde. Jaartal en kwaliteit zijn bij deze munten van essentieel belang.

 

Wij verkopen ook gouden dukaten en dubbele dukaten als beleggingsgoud. Beleggen in goud is erg populair door de als maar stijgende goudprijs. Voor de actuele verkoopprijzen kunt u contact met ons opnemen

Kenmerken gouden dukaat

Nominaal: NVT, beleggingsmunt
Bruto gewicht: 3,494 gram
Diameter: 21,0 mm
Dikte: 0,7 mm
Gehalte: 983/1000 (23,6 karaat)
Netto gewicht goud: 3,43 gram
Land van herkomst: Nederland
Jaartallen: 1814 tot heden

Kenmerken gouden dubbele dukaat

Nominaal: NVT, beleggingsmunt
Bruto gewicht: 6,988 gram
Diameter: 26,0 mm
Dikte: 0,9 mm
Gehalte: 983/1000 (23,6 karaat)
Netto gewicht goud: 6,86 gram
Land van herkomst: Nederland
Jaartallen: 1988 tot heden