Gouden tientje verkopen? Waarde gouden tien gulden
Goud, Zilver, Munten, Postzegels, Horloges, Diamanten inkoop en verkoop

Gouden tien gulden (gouden tientje)

Inkoop gouden tien gulden, gouden tientjes, Willem 3, Wilhelmina

De gouden tien gulden, ook wel gouden tientje genoemd is verreweg de bekendste Nederlandse gouden munt. De munt is van 1818 t/m 1933 geslagen en heeft een oplage van meer dan 40.000.000

 

Op deze pagina vindt u algemene informatie over een gouden tientje. Wat vaak gevraagd wordt is de waarde van een gouden tientje. De waarde van een gouden tientje is sterk afhankelijk van de goudprijs.

Zo werd er in in het jaar 2008 rond de € 130,00 betaald voor een gouden tientje, en in 2011 ruim € 200,00. De waarde van een gouden tientje is onderhevig aan de fluctuaties van de goudkoers, en kan dus van dag tot dag verschillen. Voor de actuele inkoopprijs van een gouden tientje kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Vanaf 1818 tot en met 1933 zijn er gouden tientjes (gouden tien guldens) geslagen, het ene jaar meer als de ander. In totaal; zijn er méér dan 40 miljoen geslagen en uitgegeven. Gouden tientjes zijn er van Koning Willem 1, Willem 2, Willem 3 en Koningin Wilhelmina. Dat zijn er dus heel erg veel en de meeste van deze gouden tientjes zijn er nog. In de loop der jaren zijn er ook heel wat omgesmolten voor de goudwaarde, maar verreweg de meeste gouden tien guldens zijn nog onder de mensen.

 

De meeste mensen die hun gouden tientje bij ons verkopen hebben deze uit erfenis verkregen of jaren geleden aangekocht als verzameling of belegging.

 

U kunt bij ons altijd uw gouden tientje(s) verkopen tegen de meest actuele prijs. Wij taxeren altijd in uw bijzijn, dat is wel zo transparant. Wij kopen ook gouden tientjes met een verzamelwaarde. Deze kunnen veel meer waard zijn dan alleen de goudwaarde. Jaartal en kwaliteit zijn bij deze munten van essentieel belang.

 

Wij verkopen ook gouden tientjes als beleggingsgoud. Beleggen in goud is erg populair door de als maar stijgende goudprijs. Voor de actuele verkoopprijzen kunt u contact met ons opnemen

Kenmerken gouden tientje

Nominaal: 10 gulden
Bruto gewicht
: 6,72 gram
Diameter: 22,5 mm
Dikte: 1,3 mm
Gehalte: 900/1000 (21,6 karaat)
Nettogewicht goud: 6,048 gram
Land van herkomst: Nederland
Jaartallen: 1818 t/m 1933

Gouden tien Euromunt

Tegenwoordig worden er ook weer gouden tientjes geslagen, deze zijn alleen geen tien gulden, maar tien euro. De gouden tien euromunten hebben hetzelfde gewicht en goudgehalte als de gouden tien gulden. De gouden tien euromunten zijn vanaf 2002 tot heden geslagen.

 

Lees meer over de gouden tien Euromunt