Gouden vijf gulden - Alle informatie over gouden vijfjes
Goud, Zilver, Munten, Postzegels, Horloges, Diamanten inkoop en verkoop

Gouden vijf gulden (gouden vijfje)

Gouden vijf gulden, <a href=De gouden vijf gulden, ook wel gouden vijfje genoemd is van 1826 t/m 1912 geslagen en heeft een oplage van circa 4.000.000

 

Op deze pagina vindt u algemene informatie over een gouden vijfje. Wat vaak gevraagd wordt is de waarde van een gouden vijfje. De waarde van een gouden vijfje is sterk afhankelijk van de goudprijs. Er worden ook gouden vijfjes verzameld. Er zijn hele kostbare gouden vijf gulden stukken bekend met een waarde van ruim boven de €1.000,00 Jaartal en kwaliteit zijn van groot belang voor verzamelaars.

 

Vanaf 1826 tot en met 1912 zijn er gouden vijfjes geslagen, het ene jaar meer als de ander. In totaal; zijn er circa 4 miljoen geslagen en uitgegeven. Gouden vijfjes zijn er van Koning Willem 1, Willem 2, Willem 3 en Koningin Wilhelmina. De gouden vijfjes van Wilhelmina zijn in de grootste oplage geslagen, namelijk 1 miljoen stuks.

 

De meeste mensen die hun gouden vijfjes bij ons verkopen hebben deze uit erfenis verkregen of jaren geleden aangekocht als verzameling of belegging.

 

U kunt bij ons altijd uw gouden vijfje(s) verkopen tegen de meest actuele prijs. Wij taxeren altijd in uw bijzijn, dat is wel zo transparant. Wij kopen ook gouden vijfjes met een verzamelwaarde. Deze kunnen veel meer waard zijn dan alleen de goudwaarde. Jaartal en kwaliteit zijn bij deze munten van essentieel belang.

 

Wij verkopen ook gouden vijfjes, gouden tientjes en andere gouden munten als beleggingsgoud. Beleggen in goud is erg populair door de als maar stijgende goudprijs. Voor de actuele verkoopprijzen kunt u contact met ons opnemen

Kenmerken gouden vijfje

Nominaal: 5 gulden
Bruto gewicht
: 3,36 gram
Diameter: 18,5 mm
Gehalte: 900/1000 (21,6 karaat)
Nettogewicht goud: 3,02 gram
Land van herkomst: Nederland
Jaartallen: 1826 t/m 1912

 

In totaal zijn er circa 4.000.000 gouden vijfjes geslagen