Ringen gemaakt van oude zilveren guldens

Oude zilveren guldens en rijksdaalders hebben een rijke geschiedenis. De jongens van Coindudes hebben daar iets leuks mee bedacht, namelijk het maken van prachtige ringen van deze oude Hollandse munten. De Coindudes noemen deze omgevormde munten Coinrings.

Een Coinring of Muntring is gemaakt van een munt van goud of zilver. De Coindudes doen dat van Nederlandse maar ook buitenlandse munten. De populairste munten om ringen mee te maken zijn de Nederlandse rijksdaalders van Koningin Juliana en guldens van Koningin Wilhelmina.

Hoe werk dat het maken van een Coinring?

Als eerste wordt er een munt geselecteerd. De Coindudes zorgen ervoor dat ze alleen maar strakke munten verwerken tot een ring. Het belangrijkste is het detail dat op de munten staat, dit komt namelijk weer terug in de ring.

Vervolgens gaan de Coindudes met een pers een gat in de munt persen. Dit gebeurt onder hele hoge druk. De kop van de Koningin wordt er uit geslagen (hoe vervelend dat ook mag klinken.

De munt wordt met een pers bolvormig geslagen en vervolgens met een ring oprekker tot een ring gevormd. Dit kan van ringmaat 14 t/m ringmaat 22.

De ringen worden verkocht vanaf € 49,00 inclusief luxe verpakking en verzendkosten. Ga naar www.coindudes.nlvoor meer informatie of om te bestellen