Veel gestelde vragen

Goudprijs

De meest gestelde vraag is of er nog andere kosten worden berekend voor de verkoop van uw edelmetaal. Het antwoord is nee. De prijs die wij berekenen voor uw goud of zilver is ook de prijs die u van ons ontvangt. Er worden verder geen kosten berekend.

 

Hoe kan ik per post verkopen?

Op de pagina ‘inkoop per post’ kunt u alle informatie vinden omtrent het verkopen van uw edelmetaal per post. Hier kunt u ook een verzendpakket aanvragen voor het veilig versturen van uw goud en zilver.

 

Ben ik verplicht uw bod te accepteren?

Nee hoor, u bent niet verplicht om ons bod te accepteren. Wij kopen uw goud en zilver alleen als koper en verkoper het eens zijn over het uit te betalen inkoopbedrag.

 

Hoe verloopt de betaling als ik mijn goud wil verkopen?

Betalingen gebeuren direct na inname van uw goederen. Dit kan per overboeking maar ook contant tot een hoogte van € 1.000,- Met het oog op uw en onze veiligheid worden bedragen boven dit bedrag altijd aan u overgemaakt via internet bankieren. Enkel in goed overleg kan hier vanaf worden geweken.

 

Ik heb zilver afkomstig uit de industrie. Kopen jullie dit ook?

Dat is mogelijk. Dit is echter wel een ander traject. Sieraden of gebruiksvoorwerpen van massief zilver zijn vaak gemerkt en gekeurd, hierdoor is het voor ons makkelijk om het puurzilver gehalte vast te stellen. Bij industriezilver ligt dit wat gecompliceerder. Het is niet zo gemakkelijk vast te stellen wat het puurzilver gehalte van industrieafval is. Daarom hanteren wij hiervoor een vast tarief van € 85,- en kan het soms een aantal dagen in beslag nemen om een uitslag van het gehalte te hebben. Voor informatie hierover kunt u ‘contact’ met ons opnemen.

 

Als 1 gram 14 karaat goud uit 58,5% goud betaal, wat is de overige 41,5% dan?

Dat zijn toevoegingen van andere metalen zoals bijvoorbeeld tin, nikkel, zilver en koper. Deze andere metalen worden toegevoegd om het gouden sieraad steviger en sterker te maken. Ook worden zij toegevoegd om het gouden sieraad van een bepaalde kleur te voorzien. In roodgoud is bijvoorbeeld meer koper toegevoegd en in witgoud is vaak meer nikkel of zilver toegevoegd.

 

Wat is precies het verschil tussen oud goud, sloopgoud, gouden sieraden en gewoon goud?

In weze is het allemaal hetzelfde. Eigenlijk slaan alle benamingen op hetzelfde: “Goud.” Oud goud wordt in vaktermen vaak gebruikt om aan te duiden dat het om goud gaat dat versmolten wordt. Hetzelfde gaat op als men over sloopgoud praat, maar in weze is het gewoon goud.

 

Let goed op voordat u uw goud verkoopt!

Wilt u elders dan bij ons verkopen? Vraag vooraf een prijsopgave wat exact wordt betaald per gram en of ze nog andere kosten bereken of dat er een minimum hoeveelheid vereist is. We worden vaak gebeld door mensen die verward zijn door hun zoektocht om te weten wat nu de exacte goudprijs is.

 

Moet ik BTW betalen over beleggingsgoud?

Beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW. Op zilver baren is het 21% BTW tarief van toepassing. Op zilveren munten (zoals de Silver Maple Leaf en Silver Eagle) wordt de BTW margeregeling toegepast. Op onze facturen wordt de BTW apart gespecificeerd. Kijk ook eens op de belastingsite: Belastings site.

 

Is het mogelijk om baren en munten bij ons af te halen?

Het afhalen van baren en munten is uiteraard mogelijk, hiervoor zal u wel een afspraak moeten maken bij onze winkel. Baren en munten hebben wij nooit op voorraad op de winkellocatie vanwege de veiligheid. Levering kan vrijwel altijd de volgende dag. Voor een afspraak neemt u contact met ons op.

 

Wat is dagprijs of dagkoers?

Dagprijs of dagkoers houd in dat het de prijs van het edelmetaal is op dat moment. De dagprijs fluctueert van minuut tot minuut en kan dus op een dag meerde malen worden aangepast. Bekijk hier de actuele goud- en zilverkoers

 

Wat zijn de openingstijden van de winkel?

Bekijk onze openingstijden per winkel op onze contact pagina