Goud taxeren en verkopen

Goud taxeren en verkopen

U wilt uw goud verkopen maar vraagt zich natuurlijk af hoe het allemaal in zijn werk gaat, eigenlijk is dat best simpel.

U komt bij ons in de winkel bij u in de buurt. Wij zijn gevestigd in Hengelo, Deventer, Apeldoorn en Oldenzaal. Kom met uw gouden sieraden, juwelen, munten, baren of andere gouden objecten naar onze winkel. Allereerst bekijken wij het goud met een loep en kijken of er keurmerken of waarborgstempels in staan. (bij gouden sieraden is het in Nederland verplicht dat deze voorzien zijn van een keurmerk)

Als er een keurmerk in staat kunnen we daaruit herleiden van welk goudgehalte het sieraad is. Het gehalte noemen we karaat. In Nederland is 14 karaat en 18 karaat goud voor sieraden het meest gebruikelijk. 14 karaat goud is 585/1000 deel goud. 18 karaat goud is 750/1000 deel goud.

Het testen van uw goud

Als wij geen goud keurmerkjes kunnen vinden in uw gouden sieraden of juwelen is dat geen ramp. Door slijtage kunnen deze keurmerkjes in sieraden of juwelen gewoonweg niet meer leesbaar zijn. Wij kunnen het goud altijd nog chemisch testen met behulp van verschillende toetswaters. Deze toetswaters noemen we koningswater.

Lees alles over het testen van goud

Wat is mijn goud waard?

Nadat wij weten van welk goudgehalte uw sieraden zijn wordt het goud gewogen. Dit wegen van het goud doen wij op een geijkte weegschaal. Als we het gewicht weten kunnen we aan de hand van de actuele goudkoers een berekening maken wat uw goud waard is. U kunt nadat wij u een bod hebben gedaan beslissen of u uw goud wilt verkopen of niet.

Gratis taxatie & Contante uitbetaling

Wat gebeurt er met mijn goud nadat ik het heb verkocht?

Het aan ons verkochte goud gaan wij vervolgens omsmelten. Het omsmelten van uw goud is een heel proces, en neemt flink wat tijd in beslag. Dus het omsmelten gebeurt altijd later.

Het omsmelten gebeurt in een speciale goud smeltoven.
Zodra het goud omgesmolten is gaat het naar een laboratorium om er uiteindelijk puur goud (24 karaat) van te maken, het goud wordt dan gescheiden van de overige metalen. Wij krijgen het 24 karaat goud uiteindelijk weer terug in baarvorm (kleine blokjes puur goud) deze worden dan weer doorverkocht aan juweliers voor nieuwe sieraden of aan beleggers die speculeren op de goudkoers.

Particulieren kopen ook vaak goudbaren als belegging. Dit kan variëren 1 gram tot 1 kilo per baar.

Veilig en discreet uw goud verkopen

Veilig en discreet uw goud verkopen

Alle handelingen die door onze taxateurs gedaan worden, zoals het testen, wegen, goudkoers raadplegen en het uitbetalen gebeuren altijd in uw bijzijn. Onze experts willen u graag laten zien hoe alles in het werk gaat en vinden het erg leuk om uw vragen te beantwoorden. Wanneer u uw goud verkoopt kunt u kiezen hoe u uitbetaald wilt worden, contante betaling of per overboeking.

Bij contante uitbetaling hanteren wij echter een maximum van € 1.000,- dit voor uw én onze veiligheid. Indien uw aangeboden goud meer waard is dan € 1.000,- kunnen wij de uitbetaling opsplitsen naar een deel contant en een deel per overboeking.