Munten en muntenverzamelingen verkopen

Munten en muntenverzamelingen verkopen

Al sinds 1979 zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van munten en muntenverzamelingen. Munten worden al eeuwenlang verzameld en zijn vaak meer waard dan u denkt.

Veel munten zijn geslagen in goud, zilver en brons. Deze munten hebben sowieso al de intrinsieke waarde van het (edel)metaal. Soms zijn de munten meer waard omdat deze verzameld worden. Wij kopen deze munten voor een hogere prijs.

Onze gespecialiseerde taxateurs kunnen uw munten nauwkeurig op waarde bepalen. Wij zijn gespecialiseerd in het inkopen van munten en muntenverzamelingen, goud, zilver en brons.

Uw gouden & zilveren munten zijn geld waard!

Gouden tien gulden (gouden tientje)
Het gouden tientje (tien gulden) is bij uitstek de bekendste Nederlandse gouden munt. Deze munt is vanaf 1818 tot en met 1933 geslagen. De waarde van deze munt kan per jaartal verschillen. Veel jaartallen hebben de goudwaarde. Deze fluctueert dagelijks en wordt dus van dag tot dag opnieuw berekend. Ook worden veel jaartallen verzameld en kunnen dus veel meer waard zijn dan alleen de goudwaarde.

Een gouden tientje is gemaakt van 21,6 karaat goud (90% goud) en weegt 6,72 gram. Het netto goudgewicht van een gouden tientje is dus 6,048 gram. U kunt het gouden tientje te koop aanbieden bij onze locaties in Hengelo, Deventer, Apeldoorn en Oldenzaal.

Oude zilveren guldens en rijksdaalders
Tot en met 1967 hebben wij in Nederland zilveren guldens en rijksdaalders als betaalmiddel gehad. De meeste van deze munten worden ingekocht en omgesmolten vanwege de hoge zilverwaarde. Een aantal van de zilveren guldens en rijksdaalders wordt nog verzameld en kunnen vele malen meer waard zijn dan de zilverwaarde. Zilveren guldens en rijksdaalders zijn gemaakt van muntzilver ( minimaal 72% zilver)

Bronzen centen en stuivers
Oude bronzen centen en stuivers kopen wij in, deze worden gesorteerd en gewogen. De prijs voor deze bronzen munten kunt u bij ons in de winkel opvragen.

Vakantiegeld
Zelfs oud vakantiegeld kunt u bij ons inkoopkantoor verzilveren. Heeft u nog Dollars, Ponden, Chinese Yuan, Peso’s, Zwitserse Franken of overig vakantiegeld? Lever ze hier in voor Euro’s

Verzamelmunten
Uiteraard kunt u bij ons ook munten aanschaffen om uw muntenverzameling uit te breiden. Wij hebben de meeste gangbare munten op voorraad. Zoekt u iets speciaals dan zoeken wij graag met u mee. Wij kennen de weg in verzamelland en weten zo aan heel veel specifieke munten, muntsets en penningen komen. Schroom niet om eens bij ons in de winkel te komen of neem contact met ons op.

Beleggen in goud en zilver

U kunt bij ons fysiek goud en zilver aanschaffen om in te beleggen. Gouden en zilveren munten en baren zijn leverbaar vanaf 1 gram. Veel munten zijn 1 troy ounce (31,1 gram). De meeste munten en baren zijn direct leverbaar.

Lees meer over beleggen