Munten en munt verzamelingen verkopen

Al sinds 1979 zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van munten en munt verzamelingen. Munten worden al jarenlang verzameld en zijn vaak meer waard dan u denkt.

Veel munten zijn geslagen in goud, zilver en brons. Deze munten hebben sowieso al de intrinsieke waarde van het (edel)metaal. Soms zijn de munten meer waard omdat deze verzameld worden u kunt aan ons deze munten verkopen voor een hogere prijs.

Onze gespecialiseerde taxateurs kunnen uw munten nauwkeurig op waarde bepalen. Wij zijn gespecialiseerd in inkoop munten, munt verzamelingen, goud, zilver en brons.

Uw gouden & zilveren munten zijn geld waard!

Waardevolle munten

Waardevolle munten

Gouden tien gulden (gouden tientje)
Het gouden tientje (tien gulden) is bij uitstek de bekendste Nederlandse gouden munt. Deze munt is vanaf 1818 tot en met 1933 geslagen. De waarde van deze munt kan per jaartal verschillen. Veel jaartallen hebben de goudwaarde. Deze fluctueert dagelijks en worden dus van dag tot dag opnieuw berekend. Ook veel jaartallen worden verzameld en kunnen veel meer waard zijn dan alleen de goudwaarde.

Een gouden tientje is gemaakt van 21,6 karaat goud (90% goud) en weegt 6,72 gram. Het netto goudgewicht van een gouden tientje is dus 6,048 gram. Aan Het Nederlandsche inkoopkantoor te Hengelo – Deventer – Apeldoorn en Oldenzaal kunt u deze gouden munten verkopen.

Oude zilveren guldens en rijksdaalders
Tot en met 1967 hebben wij in Nederland zilveren guldens en rijksdaalders als betaalmiddel gehad. De meeste van deze munten worden ingekocht en omgesmolten vanwege de hoge zilverwaarde. Een aantal van de zilveren guldens en rijksdaalders wordt nog verzameld en kunnen vele malen meer waard zijn dan de zilverwaarde. Zilveren guldens en rijksdaalders zijn gemaakt van muntzilver (72% zilver)

Bronzen centen en stuivers
Oude bronzen centen en stuivers kopen wij in, deze worden gesorteerd en gewogen. De prijs voor deze bronzen munten kunt u bij ons in de winkel opvragen.

Vakantiegeld
Zelfs oud vakantiegeld kunt u bij ons inkoopkantoor verzilveren. Heeft u nog Dollars, Ponden, Chinese Yuan, Peso’s, Zwitserse Franken of overig vakantiegeld? Lever ze hier in voor Euro’s

Verzamelmunten
Uiteraard kunt u bij ons ook munten aanschaffen om uw muntenverzameling uit te breiden. Wij hebben de meeste gangbare munten gewoon op voorraad. Zoekt u iets speciaals dan zullen wij graag met u mee willen zoeken. Wij hebben een groot netwerk in de verzamelaars wereld en kunnen zo aan heel veel specifieke munten, muntsets en penningen komen. Schroom niet om eens bij ons in de winkel te komen of neem contact met ons op
Kijk ook eens op onze webshop www.munt24.nl. Hier bieden wij een grote collectie verzamelmunten aan voor de verzamelaar.

 

Beleggen in goud en zilver

U kunt bij ons fysiek goud en zilver aanschaffen om in te beleggen. Gouden en zilveren munten en baren zijn leverbaar vanaf 1 gram. Veel munten zijn 1 troy ounce (31,1 gram). De meeste munten en baren zijn direct leverbaar.

Lees meer over beleggen