Gouden tanden en kiezen zijn geld waard!

Gouden tanden en kiezen worden ook wel dentaal goud genoemd. Wat minder bekend zijn de gouden kronen, steggen en bruggen. Dentaal goud is eigenlijk de verzamelnaam voor het goud dat een tandarts gebruikt om te verwerken in het gebit.

Als uw tandarts uw gouden tand uit uw mond verwijderd kunt u gewoon vragen of u deze mee krijgt. Tanden goud is namelijk geld waard!

Wat is een gouden tand waard?

Wat is een gouden tand waard?

De waarde van een gouden tand is erg afhankelijk van hoe de tand aangeboden wordt. Is de tand nog gevuld met porselein, stukjes tand of een wortel of zijn de tanden schoon gemaakt.

Een gouden tand werd vroeger gemaakt van een hoog gehalte goud (ca. 75%), tegenwoordig is het goudgehalte een stuk lager (ca. 40%). Er zitten in gouden tanden ook andere kostbare metalen zoals platina en palladium.

De waarde van gouden tanden kunnen dus onderling erg verschillen. Bij ons in de winkel bekijken wij de gouden tanden uitvoerig, testen het en achterhalen we de exacte samenstelling van het edelmetaal. Wij kopen ze vervolgens in tegen de huidige dan geldende dagprijs voor het goud (en eventueel andere edelmetalen).

Verkoop uw gouden tanden en ontvang direct geld!

Ook zakelijke klanten komen bij ons

Bent u tandarts of tandtechnicus en heeft u restanten dentaal goud? Wij kunnen ook uw dentaal goud taxeren en inkopen. Het proces bij zakelijke klanten werkt iets anders. Vraag ons naar de voorwaarden.

Neem contact op