Alex

Alex

‘Ongebruikte sieraden en verzamelingen die liggen te verstoffen? Zonde! Het taxeren, inkopen en zoeken naar een nieuwe eigenaar, daar ligt mijn passie’

Mijn expertise is:

Gouden, zilveren sieraden en munten. In de loop der tijd heb ik heel veel gouden en zilveren sieraden en munten onder mijn ogen gehad. Van 8 karaat tot zelfs 24 karaat. 

Klanten zijn mij dankbaar voor:

Mijn openlijkheid, gepaard met een vleugje humor. In feite geef ik mijn klanten een mini workshop waarbij ik duidelijk laat zien hoe de waarde van gouden, zilveren sieraden en/of munten bepaald kunnen worden. Vooral – doordat klanten tijdens deze taxatie – alles kunnen zien wat betreft het testen en het wegen van hun sieraden, munten e.d. Daarom vind ik het belangrijk om openheid van zaken te geven. Buiten dat dit door de klant leuk bevonden wordt, vindt de klant het ook leerzaam. Vooral is het interessant, hoe het goud of zilver wordt getoetst d.m.v. chemicaliën (koningswater) op een speciale toetssteen (ook wel Lydische steen genoemd). Dat is dé methode om het goud gehalte vast te kunnen stellen. Aan de hand van reviews – op onze website – geeft een beeld dat mijn openheid en ongedwongen werkwijze als zeer prettig wordt ervaren.

Ik word blij van:

Dat klanten tevreden en met een goed gevoel huiswaarts gaan. Iedere dag is anders en zelfs kan het ook een dag met bijzondere verassingen zijn.


Alex raakte gepassioneerd in edelmetalen door Clemens Kienhorst (oprichter en vader van Chris). Alex werd door Clemens aan zijn zoon Chris Kienhorst voorgesteld. Door Alex zijn interesse naar goud, zilver, sieraden en munten, heeft hij de stap genomen om van zijn hobby zijn beroep te maken. Daarna is samen met Chris de oprichting van de vierde winkel van het Nederlandsche inkoop in Apeldoorn een feit.