American Eagle

De Gouden Amerikaanse Eagle munt is de populairste munt onder beleggers in de Verenigde Staten. Sinds de introductie in 1986 zijn er al meer dan 13 miljoen Eagle munten van een ounce verspreid. In 2009 alleen al werden 1.493.000 Amerikaanse gouden Eagles geproduceerd.

Gouden Eagle munt verkopenIn 1986 is wordt de munt geïntroduceerd. Het begon als een idee van Congreslid Ron Paul gepresenteerd aan president Ronald Reagan’s Gold Commissie in 1981. Het idee is vastgelegd is de goudwet van 1985 “Gold Bullion Act” al snel daarna werd de Eagle een van de meest populaire gouden munten in de wereld. De Gold Bullion Act bepaalt dat het goud wat wordt gebruikt om de Eagle munten te maken van Amerikaanse goudmijnen afkomstig is, en direct na het delven wordt gebruikt om er de Amerikaanse Eagle van te maken.

De voorzijde van de munt is afgebeeld met ‘Lady Liberty’. De keerzijde van de munt toont een Ardent (Eagle) met een olijftak, en vliegt boven een nest. Ook staat het fijngoud gewicht en de nominale waarde op de munt.

Amerikaanse Eagle munten zijn een wettig betaalmiddel. De munten zijn geslagen in een ounce, half-ounce, kwart-ounce en een tiende ounce. Het goudgehalte van de munt is 22 karaat. (916/1000). Van 1986 tot en met 1991 zijn de jaartallen van de munt in Romeinse cijfers aangeduid. De jaartallen daarna zijn met de Arabische cijfers aangeduid.

U kunt bij ons altijd uw gouden Eagle verkopen tegen de meest actuele prijs . Wij taxeren altijd in uw bijzijn, dat is wel zo transparant. U krijgt direct een bod.

Wij verkopen ook gouden Eagle munten als beleggingsgoud. Beleggen in goud is erg populair door de als maar stijgende goudprijs. Voor de actuele verkoopprijzen kunt u contact met ons opnemen

Kenmerken American Eagle

  • Nominaal USD $ 50.00
  • Bruto gewicht 33.93 gram
  • Diameter 32.70 mm
  • Dikte 2.87 mm
  • Gehalte 916.7/1000 (22 karaat)
  • Netto gewicht goud 1 ounce (31.10 gram)
  • Land van herkomst Verenigde Staten
  • Jaartallen 1986 - heden
American Eagle-0