Canadese Maple Leaf

De Canadese gouden Maple Leaf is de officiële gouden munt van Canada. Het wordt geproduceerd door de Royal Canadian Mint. Het goud voor de munten wordt uitsluitend in Canada gedolven. Het is de zuiverste gouden munt op de markt, met een zuiverheid van 0,9999 fijn goud (24 karaat). De munten hebben een nominale waarde van C$50,00.

Canada Maple Leaf munt verkopenIn 1979 is de Royal Canadian Mint begonnen met het slaan van een gouden munt. De munt is gemaakt van puur goud zonder toevoegingen van andere metalen. Deze puur gouden munten bleken erg populair te zijn onder verzamelaars en beleggers. In de tijd van de introductie van de munt waren alleen de gouden Maple Leaf munt en de Zuid-Afrikaanse Krugerrand beschikbaar als beleggingsmunt.

Op de voorzijde van de gouden Maple Leaf is koningin Elizabeth II afgebeeld. Op de munten van 1979 is Elizabeth II nog een jonge vrouw maar op de munten die tegenwoordig worden gemaakt is koningin Elizabeth II al een stuk ouder.

Op de keerzijde van de munt is een Maple Leaf (eikenblad) afgebeeld. De Maple Leaf is het nationale symbool van Canada, hier heeft de munt ook zijn naam aan te danken. Ook staat de naam van het land, het gewicht en de zuiverheid afgebeeld

 

Canadese Maple Leaf munten zijn er in 5 maten

Maple Leaf munten komen voor in vijf maten: 1 ounce, 1/2 ounce, 1/4 ounce, 1/10 ounce en 1/20 ounce. Alle vijf gouden munten hebben hetzelfde ontwerp. De 1 ounce Maple Leaf munt is veruit het meest populair en zijn ook in grote hoeveelheden geslagen. Ook zijn er Maple Leaf munten in Zilver en Platina.

U kunt bij ons altijd uw gouden Maple Leaf verkopen tegen de meest actuele prijs . Wij taxeren altijd in uw bijzijn, dat is wel zo transparant. U krijgt direct een bod.

Wij verkopen ook gouden Maple Leaf munten als beleggingsgoud. Beleggen in goud is erg populair door de als maar stijgende goudprijs. Voor de actuele verkoopprijzen kunt u contact met ons opnemen

Kenmerken Canadese Maple Leaf

  • Nominaal C$ 50.00
  • Bruto gewicht 31.10 gram
  • Diameter 30.00 mm
  • Dikte 2.80 mm
  • Gehalte 999.9/1000 (24 karaat)
  • Netto gewicht goud 1 ounce (31.10 gram)
  • Land van herkomst Canada
  • Jaartallen 1979 - heden
Canadese Maple Leaf-0