Wij kunnen de waarde van uw postzegels bepalen

Wij kunnen de waarde van uw postzegels bepalen

Heeft u zich vroeger beziggehouden met het verzamelen van postzegels, of heeft u een verzameling geërfd? Dan zou het zomaar kunnen dat deze postzegels geld waard zijn! U kunt bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor terecht voor een vrijblijvende taxatie.

Mocht de verzameling waardevolle postzegels bevatten? Dan kunt u ze bij ons ook verkopen. Behalve Nederlan30dse postzegels kunt u bij ons ook postzegels uit andere landen verkopen, zoals China of Duitsland.

Al sinds 1979 ervaring in binnen de filatelie

Zijn mijn postzegels waardevol?

Vaak is het zo dat de waarde die de zegels in het verleden hadden, ook wel de frankeerwaarde genoemd, nu niet meer geldig zijn. Om te bepalen of de postzegels in uw verzameling waardevol zijn, wordt er gelet op verschillende factoren.

Om te beginnen worden de postzegels beoordeeld op kwaliteit. Ongestempelde postzegels, ook wel postfrisse postzegels zijn over het algemeen meer waard dan gestempelde postzegels. Daarnaast wordt er ook gelet op de gaafheid van de zegel. Hierbij is met name de staat van de tanding belangrijk.

Er wordt ook gelet op de zeldzaamheid van de postzegels. Zeldzame postzegels zijn natuurlijk vaak meer waard dan postzegels die vaker voorkomen. Om de zeldzaamheid te bepalen gebruiken wij de officiële catalogi. De bekendste catalogus die wij gebruiken is de Michel Catalogus.

Een andere factor die van belang is bij de waarde is de periode waarin de postzegels werden uitgegeven. Het is echter niet altijd zo dat oude postzegels meer geld waard zijn dan nieuwe postzegels. De zeldzaamheid van postzegels uit een periode speelt namelijk ook mee in het bepalen van de waarde. Laat daarom niet alleen uw oudste postzegels taxeren, maar neem ook uw nieuwere postzegels naar Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

Neem contact met ons op
Eerstedagenveloppen

Eerstedagenveloppen

Een eerstedagenvelop, ook wel first day cover (FDC) genoemd, is een envelop met een afstempeling van de eerste dag dat de daarop geplakte postzegel geldig was. Het verzamelen van eerstedagenveloppen is een bepaald gebied waar sommige postzegelverzamelaars zich mee bezig houden.

Bij de waarde van eerstedagenveloppen wordt net als bij postzegels gelet op de kwaliteit, zeldzaamheid, leeftijd en verkoopbaarheid. Om de kwaliteit van de eerstedagenveloppen te bepalen wordt echter op nog wat extra dingen gelet. Zo kijken we naar de frisheid van de cover en of er adresgegevens op staan genoteerd of niet.

    Postzegels verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

    Onze experts zijn gespecialiseerd in het bepalen van de juiste prijs van postzegels. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u uw postzegels tegen een eerlijke prijs kunt verkopen. Wij schatten de waarde van uw postzegels vrijblijvend in. U kunt na de taxatie nog altijd zelf bepalen of u de postzegels wilt verkopen of toch liever wilt behouden.

    Bent u van plan om uw postzegelverzameling te laten taxeren of te verkopen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met Het Nederlandsche Inkoopkantoor of kom tijdens onze openingstijden langs bij een van onze filialen (Hengelo, Oldenzaal, Deventer en Apeldoorn).

    Naast postzegels kunt u bij ons ook edelmetalen en horloges laten taxeren en verkopen. Verder bent u bij ons altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kop koffie.