Wij kunnen de waarde van uw postzegels bepalen?

Heeft u een postzegelverzameling gekregen uit een nalatenschap, dan kan het voor u moeilijk zijn om de waarde van deze verzameling te bepalen. Want hoe kunt u bepalen of de verzameling waardevol is? Hoe kunt u weten of er bijzondere waardevolle postzegels in deze verzameling aanwezig zijn?
Antwoorden op deze vragen zijn niet gemakkelijk te geven. Zelfs verzamelaars die al jaren postzegels verzamelen, hebben moeite om de waarde van hun eigen verzameling in te schatten.

De meeste erfgenamen en of postzegelverzamelaars lossen dit probleem op, door hun verzameling te laten bekijken door onze ervaren experts en deze postzegels verkopen aan Het Nederlandsche inkoopkantoor te Hengelo, Deventer, Apeldoorn of Oldenzaal

Bij de bepaling van de waarde gaat het vooral om zeldzaamheid en kwaliteit. Postzegels die elke verzamelaar al heeft zijn immers moeilijk verkoopbaar. Alleen zeldzaamheden brengen echt veel geld op.

Bestaat uw verzameling uit jaarsets en dergelijke van postfrisse moderne postzegels dan wordt de hoogste waarde verkregen door de dan nog geldende nominale waarde. Deze postzegels kunnen nog gebruikt worden voor het versturen van brieven en pakketjes. Ook kunt u aan ons uw frankeergeldige postzegels verkopen uit het binnen- of buitenland.

Heeft u een verzameling van een serieuze verzamelaar die veel tijd en geld in zijn hobby heeft gestoken – en wilt u uiteindelijk deze postzegels verkopen – ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Door onze jarenlange ervaring (sinds 1979) kunnen onze ervaren experts de waarde bepalen en een fair bod geven. Gaat u akkoord met ons bod en u wilt uw postzegels verkopen dan betalen wij direct uit in contanten of per overboeking naar uw bankrekening. Het taxeren van de naar ons aangeleverde postzegelverzameling is gratis.

Al sinds 1979 ervaring in binnen de filatelie

Verschil tussen gebruikte of ongebruikte postzegels

Verschil tussen gebruikte of ongebruikte postzegels

Er wordt bij postzegels verschil gemaakt tussen ongebruikte en gebruikte zegels. Gebruikte zegels zijn zegels die door de posterijen zijn afgestempeld, waarvoor een dienst is verleend en dus niet meer geldig zijn. Dat gebeurde in vroegere tijden handmatig. Momenteel worden de zegels door digitale postsorteermachines afgestempeld.

Er zijn twee soorten van ongebruikte postzegels:

 • postfrisse postzegel
 • ongebruikte postzegel

Postfrisse postzegels zijn postzegels die  er uit zien alsof deze net uit een drukkerij zijn gekomen. Deze postfrisse zegels moeten dezelfde eigenschappen hebben van postzegels die op dat moment zijn gekocht op het postkantoor. Oudere zegels – uit bijvoorbeeld de periode voor de oorlog – kan door ouderdom de kwaliteit verminderen.  Ook licht en vocht kunnen een rampzalige invloed hebben op oude postfrisse zegels. Dit kan men zien aan door o.a. vochtplekjes (bruine aanslag) op postzegels.

De niet in nieuwstaat zijnde ongestempelde, ongeldige zegels worden ongebruikte zegels genoemd. Vroeger waren er niet de mogelijkheden en was men niet op de hoogte op welke wijze postzegels bewaard moesten worden. De middelen van klemstroken en/of insteekboeken – zoals wij die tegenwoordig kennen – bestonden nog niet.

Er is maar een postzegel, die ondanks beschadigingen de kostbaarste zegel van de wereld is en dat is de Brits-Guiana 1 cent zwart op magenta. De postzegel is gedrukt in zwarte inkt op magenta-gekleurd papier. Deze zeldzame postzegel werd in 1873 gevonden door een twaalf jarige Schotse scholier tussen de brieven van zijn oom.

De twaalf jarige scholier vond de postzegel niet in een catalogus en voor 6 shilling verkocht hij deze postzegel. In de collectie van Phillip von Ferray – in het jaar achttienhonderd tachtig – werd de postzegel gevonden en hij had deze zegel destijds voor 750 dollar gekocht. Zijn hele verzameling werd geveild en deze zegel was beslist het hoogtepunt van die dag. Op 5 april 1922 werd de zeldzame postzegel voor maar liefst 300.000 franc door een zekere Arthur Hind gekocht . De koning – George de Vijfde – werd door Arthur Hind overboden. Koning George de vijfde wilde alleen maar deze zegel bezitten ter aanvulling van zijn verzameling “Engelse koloniën”.

Op 17 juni 2014 kwam deze zeldzame zegel opnieuw onder de hamer, deze keer bij      – het wereldbekend veilinghuis Sotheby’s in New York -, voor 9.480.000,00 dollar werd deze postzegel door een anonieme koper gekocht en deze zegel staat nu bekend als de duurste postzegel van de wereld.

 

Neem contact met ons op

Andere zeldzame postzegels

De Penny Black – in mei 1840 uitgegeven postzegel in het Verenigd Koninkrijk – de eerste zelfklevende postzegel van de wereld  en daardoor erg waardevol. Op deze Penny Black zegel staat de afbeelding van koningin Victoria II maar laat niet zien het land van herkomst. Terwijl dit hedendaags gewoonlijk is. Niettegenstaande er veel Penny Blacks te koop zijn, wordt er voor een ongebruikt Penny Black rond de € 3.000,00 betaald, hierdoor is deze Penny Black erg populair onder verzamelaars.

Eén van de beroemdste en meest unieke postzegels ter wereld behoort de Inverted Swan, niet omdat deze zegel zo mooi is, maar omdat deze zegel als eerste omkeerfouten had en de eerste van de wereld was. Deze Inverted Swan postzegel werd voor het eerst uitgegeven in 1855 (Perth – Australië) Het produceren was destijds een ingewikkelde methode door middel van een toen gecompliceerd proces. Dit proces geschiedde d.m.v. een gesteendrukte plaat (Lithografie).  Deze beroemde postzegel werd in 1983 voor het laatst verkocht voor € 35.500.

Andere zeer zeldzame postzegels

 • Red Mercury (Canada)
 • Hawaiian Missionaries (Hawaii)
 • Omgekeerde Dendermonde (België)
 • Baden 9 Kreuzer Baden-Deelstaat Baden Wurttemberg)
 • De eerste twee Mauritius (Mauritius)
 • De Treskilling Banco geel (Zweden)
 • Basel Dove (Basel – Zwitserland)
 • Tyrian Plum (Groot Brittannië)
 • Canada 12 Pence Black
 • Het Hele Land kleurt Rood (China)

Echter zegels uit de periode 1850 tot 1940 hebben vaak meer waarde dan zegels van na 1940.

Verzamelaarsinteresse

Hoewel een postzegel in perfecte staat en deze nog zo mooi kan zijn, indien verzamelaars daar geen interesse voor hebben dan zal de waarde van deze postzegel behoorlijk laag zijn.