5 x waarom het de moeite waard is om ongebruikte sieraden te laten taxeren

Heb je thuis nog oude juwelen liggen die je niet draagt? En weet je niet zo goed wat je er mee wil doen? Je kunt ze laten taxeren bij het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij zetten op een rijtje waarom dat een goed plan is.

1 -De goudprijs is hoog
Het is een goede tijd om goud te verkopen. Dit komt doordat de huidige goudkoers en zilverkoers hoog zijn. “We werken met de actuele dagkoers”, vertelt Jeremy. “Dat maakt het ook interessant om gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Een taxatie is altijd gratis en vrijblijvend.” Goud en zilver hebben altijd een prijs, 24 uur per dag, wereldwijd en in iedere valuta. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt.

Wat is de waarde van goud

2 – 40 jaar ervaring
Bij het Nederlandsche Inkoopkantoor hebben ze veel ervaring. In 1979 begon de familie Kienhorst een zaak in Oldenzaal. Zoon Chris kreeg het vak mee van zijn vader en hij runt nu samen met Jeremy het Nederlandsche Inkoopkantoor. Beiden zijn deskundig als het gaat om de aankoop van edelmetaalhoudende materialen. Het goud en zilver wordt getest met gecertificeerde chemicaliën, terwijl jij wacht. Ze toetsen dan het goud of zilver op het juiste gehalte. Naar aanleiding van de resultaten wordt een inkoopbedrag bepaalt op basis van de actuele koers. En leuk, want jij kan gewoon meekijken hoe ze te werk gaan

3 – Sieraad kapot, toch geld waard
Is je gouden/zilveren sieraad kapot of versleten? Bij het Nederlandsche Inkoopkantoor kun je ook kapotte sieraden inruilen. Ze behouden waarde. Goud wordt per gram ingekocht. Het maakt niet uit hoe veel of hoe weinig je wil verkopen. Handig, want ze kopen kettingen, ringen, oorbellen, armbanden, horloges, hangers en zelfs broches in voor de smeltwaarde van het goud. “Wij werken met de actuele goudkoers zodat we de beste prijs voor de sieraden kunnen bieden”, vertelt Jeremy.

4 – Ouderwets is ook geld waard
Misschien heb jij ze ook wel: gouden of zilveren sieraden die je nauwelijks meer draagt. Of uit een erfenis hebt gekregen en behoorlijk ouderwets zijn. Maar ook deze sieraden zijn geld waard. Alle gouden en zilveren sieraden zijn in te ruilen, ze hoeven dus niet van deze tijd te zijn.

5 – Ook munten en muntverzamelingen
Heb je misschien ergens op zolder nog een gouden tientje liggen of misschien wel zilveren rijksdaalders? Bij het Nederlandsche Inkoopkantoor kopen ze behalve goud en zilver ook munten in. Ook bronzen centen en stuivers kopen ze in, deze worden gesorteerd en gewogen. De prijs voor deze bronzen munten kun je in de winkel opvragen. En heb je misschien nog ergens oud vakantiegeld in een potje bewaard? Ook dit kun je verzilveren. Dus neem mee die dollars, ponden, Chinese yuan, pesos of Zwitserse franken en lever ze in voor euro’s. Ze taxeren gratis en geheel vrijblijvend.

Bron: Indebuurt.nl