Goud is meer waard dan je denkt!

Goud is veel meer waar dan je denkt! Dat zegt Jeremy Gruppelaar van het Nederlandsche Inkoopkantoor. Bij de Hengelose speciaalzaak kun je sieraden zoals kettingen, armbanden of ringen inleveren, die zijn gemaakt van goud of een ander edelmetaal.

Jeremy: ,,Het maakt niet uit of de ingebrachte spullen nog volledig intact zijn, of beschadigd. Voor de beoordeling van de waarde volgen wij een stappenplan. Eerst bekijken we de echtheid van het goud. Met een loep kijken we of het een keurmerk heeft en indien nodig volgt een test met een chemische vloeistof. Daarna wordt het goud gewogen en de waarde bepaald aan de hand van de koersen op internet, zoals onze eigen website.’’ Ook kunnen munten of postzegels te koop worden aangeboden. De klant kan kiezen uit contante betaling of betaling per bank.

Brexit
,,De goudprijs is de afgelopen tijd sterk gestegen. Dat heeft alles te maken met de politieke en economische situatie in landen om ons heen. Denk aan de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Als er onzekere tijden aanbreken, halen veel mensen hun geld van de bank en beleggen dat in goud.’’ Sinds het begin van 2016 tot kort na Brexit is de goudprijs ruim 24% gestegen. De hoogste prijsstijging in twee jaar tijd. Kortom: het is nu het moment om goud bij ons in te brengen.’’


Bron: dewierzer.nl