Heb jij sieraden liggen die je al jaren niet meer draagt? Je kunt ze laten taxeren en verkopen

Heb jij sieraden liggen die je al jaren niet meer draagt? Misschien heb je ze ooit gekregen uit een erfenis en zijn ze niet meer van deze tijd. Dan kun je ze gratis laten taxeren en verkopen bij het Nederlandsche Inkoopkantoor. “Veel mensen verbazen zich over het wat dan waard is”, vertelt eigenaar Jeremy.

“Op dit moment is het helemaal een goed plan om je gouden sieraden te laten taxeren, want de goudprijs is nog nooit zo hoog geweest”, vertelt Jeremy. Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor kun je sieraden, munten, postzegels, diamanten en exclusieve horloges laten taxeren. En heb je een kettinkje in je lade liggen die al jaren kapot is en vind je het te duur om ‘m te laten maken? Jeremy en Chris kunnen ook zeggen wat je kapotte gouden of zilveren sieraden waard zijn. En heb je nog ergens een gouden tand liggen? Ook daarmee kun je terecht bij het Nederlandsche Inkoopkantoor.

Hoe gaat nu zo’n taxatie vraag je je misschien af? Terwijl jij een kopje koffie of thee nuttigt, testen Jeremy en Chris het goud en zilver met gecertificeerde chemicaliën. Jij kunt gewoon meekijken hoe ze te werk gaan. “Wij toetsen het dan op het juiste gehalte. Naar aanleiding van de resultaten wordt er een inkoopbedrag bepaalt op basis van de actuele koers.”

Als 18-jarige al aan het wegen
De ondernemersgeest zat altijd al wel in Jeremy. “Mijn ouders hebben een groothandel in Enschede. Als 18-jarige zat ik al met een weegschaaltje en edelmetaal in het bedrijf bij mijn ouders. Acht jaar geleden begon ik samen met Chris Kienhorst dit bedrijf. Inmiddels is er ook een zaak in Deventer geopend. Het Nederlandsche Inkoopkantoor heeft ook een webshop. “Zo krijgen sieraden die niet worden omgesmolten een tweede leven.”

Wat hij het allerleukste aan zijn werk vindt? “De meeste klanten die binnenkomen met sieraden hebben daar wel een verhaal bij. Meestal gaat het om sieraden die ze hebben gekregen of geschonken. Het is natuurlijk bijzonder dat je hier als klant kan verkopen in plaats van kopen. Het is dan ook erg leuk dat we mensen kunnen blij maken en dat ze tevreden weer weggaan.”

Bron: www.indebuurt.nl