Diamanten verkopen

De diamant is misschien wel de populairste edelsteen ter wereld. Hij staat bekend om zijn unieke schittering, hardheid en zeldzaamheid. Als u diamanten wilt verkopen tegen een eerlijke prijs, dan kan dit bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij kopen losse diamanten in met óf zonder certificaat, maar ook diamanten sieraden. Daarbij kunt u uw stenen vrijblijvend komen testen op echtheid, om er zeker van te zijn dat u diamanten in bezit heeft.

Wat is diamant?

De naam ‘diamant’ komt van het Griekse woord ‘adamas’, wat onoverwinnelijk betekent. De steen dankt zijn naam aan zijn hardheid: de diamant is namelijk voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt.

Diamant bestaat volledig uit koolstof dat door natuurlijke processen is gaan kristalliseren. Dit proces van kristallisatie vindt plaats wanneer de koolstof voor langere tijd onder hoge druk en temperaturen komt te staan. De koolstof wordt als het ware samengeperst en zo omgevormd tot een diamant.

Diamant waarde: De 4 C’s

Diamant waarde: De 4 C’s

De kwaliteit van een diamant wordt bepaald doormiddel van 4 maatstaven, die gezamenlijk de 4 C’s worden genoemd. De 4 C’s staan voor:

  • Carat – Karaat, ofwel het gewicht van de diamant
  • Colour – Kleur, van helder wit tot geel
  • Clarity – Zuiverheid van de diamant
  • Cut – Slijpkwaliteit en slijpvorm van de diamant

Deze vier factoren bepalen samen de waarde en de prijs van een diamant. De 4 C’s worden ook genoteerd op officiële certificaten van GIA, IGI en HRD Antwerpen.

Lees alles over de 4 C’s

Uw losse diamanten of sieraden met diamant verkopen?

Diamant slijpvormen

Diamant slijpvormen

Na de delving van de diamanten worden ruwe diamanten gespleten en geslepen om de schoonheid van de steen te benadrukken, en om ze te kunnen verwerken in diamanten sieraden en juwelen. Diamanten zijn te vinden in verschillende slijpvormen.
De meest iconische slijpvorm is de briljant, een rondgeslepen vorm met 57 facetten (vlakken) die de diamant een ongekende schittering geeft. Andere populaire slijpvormen zijn hartvormig, druppelvormig, en prinses geslepen diamanten.

Diamant verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Als u uw diamanten wilt laten testen, taxeren of verkopen, dan kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. U kunt hier terecht met gecertificeerde diamanten, maar ook zonder certificaat bent u met uw diamanten bij ons aan het juiste adres.

Wij testen diamanten aan de hand van de hardheid van het materiaal. Een unieke eigenschap van diamanten is dat ze een 10 scoren op de hardheidsschaal van Mohs, de hoogste score op deze schaal. Door de hardheid te achterhalen kunnen we erachter komen of uw diamanten echt zijn. Dit doen we gratis en vrijblijvend.

Ook taxatie van uw diamanten kan bij ons gratis en vrijblijvend. Dit doen wij middels de eerdergenoemde 4 C’s. Wij van Het Nederlandsche Inkoopkantoor vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw diamanten, en daarom hebben wij transparantie hoog in het vaandel staan.

Aarzel niet en kom langs bij een van onze locaties (Hengelo, Oldenzaal, Apeldoorn en Deventer). Wij geven u vrijblijvend deskundig advies en bieden u de mogelijkheid om uw diamanten bij ons te verkopen tegen een eerlijke prijs.

Meer informatie? Neem contact met ons op of kom langs bij een van onze filialen.

Neem direct contact met ons op