Inkoop bij ons in de winkel

Hieronder staat precies beschreven hoe u uw oude sieraden, munten, goud en zilver kunt laten taxeren en verkopen. Wij geven u een eerlijk advies over hetgeen u ons aanbiedt, onze taxatie is vrijblijvend en geheel kosteloos.

U komt met al uw objecten naar onze winkel in HengeloDeventer, Apeldoorn of Oldenzaal. Een van onze ervaren taxateurs zal samen met u uw goud, zilver, munten, postzegels, horloges of diamanten gaan bekijken. Zodra wij precies weten wat de aangeboden goederen zijn kunnen we de waarde ervan bepalen. Dit doen wij aan de hand van de actuele koersen op de internationale beurs.

U bent van harte welkom in onze winkel, een afspraak maken is niet nodig.

Stap 1

Stap 1

Als u bij ons in de winkel komt neemt u uw goud, zilver, munten en diamanten mee. Wij bekijken uw objecten eerst met een loep. Dit doen wij omdat er in sieraden altijd een keurmerk staat. Een keurmerk is een stempel van het gehalte goud of zilver. Dit is van belang om te weten omdat hiermee de prijs bepaald kan worden.

De tweede stap is het toetsen van het object, dit is een tweede test om er zeker van te zijn dat uw objecten van edelmetaal zijn.

Stap 2

Stap 2

Uw edelmetaal zal worden getoetst met chemische toetswaters, dit wordt ook wel koningswater genoemd. Dankzij deze test wordt het duidelijk welk gehalte goud/zilver het is. Het is belangrijk om dit te weten omdat hier het prijsverschil zit.

Onder het genot van een vers gezet kopje koffie kunt u wachten en zien hoe uw goud/zilver in uw bijzijn wordt getoetst.

Stap 3

Stap 3

Het edelmetaal wordt met een speciaal geijkte precisieweegschaal gewogen. Zo weten we precies wat het weegt, het gewicht vermenigvuldigt met de actuele koers is de waarde van uw goud/zilver.

Voor meer informatie over de goudkoers neemt u contact met ons op. of vraag het bij ons in de winkel.

Stap 4

Stap 4

Wij doen u vervolgens direct een bod. Dit bod is de hoogste marktprijs volgens de actuele koers op de beurzen. Gaat u akkoord met ons bod, dan betalen wij direct contant of per overboeking uit. Onze taxatie is kosteloos en geheel vrijblijvend!

Alle bedragen boven de € 1.000,00 worden per bank overgeboekt. Dit voor uw en onze veiligheid.

gratis taxatie en contante uitbetaling