Zilveren voorwerpen en objecten verkopen

Zilveren voorwerpen en objecten verkopen

Onder tafelzilver verstaan we eigenlijk alle zilveren voorwerpen die je thuis gebruikt tijdens het tafelen. Je kan denken aan zilver bestek, opschep lepels en vorken, zout en peperstelletjes, broodmanden, schalen, roomstelletjes, theepotten, servetringen maar ook zilveren kandelaars of miniatuur beeldjes. Er zijn een ontelbaar verschillende zilveren voorwerpen en objecten gemaakt.

Bijna altijd zijn deze zilveren voorwerpen en objecten gekeurd met de officiële keurtekens.

Zilver word in verschillende gehaltes gebruikt. Dit noemen we zilverlegeringen.
Zilveren voorwerpen zijn er in het eerste gehate zilver (925/1000), het tweede gehalte zilver (835/1000) en het derde gehalte zilver (800/1000).

De waarde van uw zilver is dus afhankelijk van het zilvergehalte. Het is van essentieel belang om dit te weten, omdat dit de prijs bepaald als u het zilver aan ons wilt verkopen. Gelukkig kunnen wij er altijd achter komen wat het zilvergehalte is, doormiddel van keurmerkjes en het testen van zilver met toetswater en een toetssteen.

Hoe weet ik of ik echt zilver heb?

Hoe weet ik of ik echt zilver heb?

U wilt uw zilver verkopen maar wilt natuurlijk eerst weten of het wel echt zilver is. U kunt voordat u bij ons in de winkel komt thuis alvast onderzoeken wat voor soort zilver u heeft. In zilveren voorwerpen staan vrijwel altijd stempels met nummers erin.

• 925 betekend eerste gehalte zilver
• 835 betekend tweede gehalte zilver
• 800 betekend derde gehalte zilver

Ook staat er vaak een klein stempeltje in wat lijkt op een zwaardje, dit is dan ook echt zilver. Op de afbeelding staan alle officiële keurtekens van de Nederlandse waarborg.

U kunt ook een snelle test met een magneet doen. Plakt het materiaal niet aan de magneet? Dan is de kans groot dat u zilver heeft.

Benieuwd naar de waarde van uw zilver?

Verzilverde voorwerpen

Bij verzilverde voorwerpen staat er vaak 80, 90 of 100 in gestempeld. Zilmeta, Zilverpleet, Gero, Alpacca, E.P.N.S en Solingen zijn ook altijd verzilverd. Wij kopen ook verzilverde voorwerpen in. De prijs van verzilverde voorwerpen ligt echter een stuk lager dan dat van zilver. Het gaat bij verzilverd namelijk om een dun laagje zilver dart op het voorwerp is aangebracht.

Wilt u weten of uw voorwerpen en objecten van zilver of verzilver zijn, maar kunt u de merkjes niet achterhalen? Kom dan langs bij ons in de winkel in Hengelo, Deventer, Apeldoorn of Oldenzaal. Onze experts bekijken het graag voor u en kunnen direct de waarde vertellen.

Ik wil mijn zilver verkopen, maar hoe werkt het?

Als u besluit om uw zilver te verkopen dan komt u met uw zilveren voorwerpen naar onze winkel in Hengelo, Deventer, Apeldoorn of Oldenzaal.  Wij bekijken de voorwerpen stuk voor stuk en gaan op zoek naar de keurtekens. Vervolgens gaan we de zilveren voorwerpen zilver wegen op een geijkte weegschaal, raadplegen de actuele zilverkoers en maken vervolgens een berekening wat uw zilver waard is. Als u uw zilver aan ons verkoopt dan kunt u ervoor kiezen voor contante uitbetaling of per overboeking op uw bankrekening. Wij maken het geld dezelfde dag nog over.

Maak direct een afspraak