Het testen van uw goud

Het testen van uw goud

U wilt uw goud verkopen maar vraagt zich natuurlijk af hoe het allemaal in zijn werk gaat, nou het is vrij simpel.

U komt bij ons in de winkel in Hengelo, Deventer, Apeldoorn of Oldenzaal met uw gouden sieraden, juwelen, munten of andere gouden objecten. Allereerst bekijken wij de gouden voorwerpen met een loep of er keurmerken of waarborgstempels in staan. (bij gouden sieraden en juwelen is het in Nederland verplicht dat deze voorzien zijn van een keurmerk)

Als er een keurmerk in staat dan kunnen we daaruit herleiden van welk goudgehalte het sieraad is. Het gehalte noemen we karaat, in Nederland is 14 karaat en 18 karaat goud voor sieraden het meest gebruikelijke. 14 karaat goud is 585/1000 deel goud. 18 karaat goud is 750/1000 deel goud.

Het testen van uw goud

Als wij geen goud keurmerkjes kunnen vinden in de gouden sieraden of juwelen is dat geen ramp. Dit kan namelijk versleten zijn of gewoonweg niet meer leesbaar. Wij kunnen het goud altijd nog chemisch testen met behulp van verschillende toetswaters. Deze toetswaters noemen we koningswater.

 

Wat is mijn goud waard?

Nadat wij weten welk goudgehalte uw sieraden zijn kunnen we het gaan wegen. Dit wegen van het goud doen wij op een geijkte weegschaal. Als we het gewicht weten kunnen we aan de hand van de actuele goudkoers een berekening maken wat uw goud waard is. U kunt nadat wij u een bod hebben gedaan beslissen of u uw goud wilt verkopen of niet.

Gratis taxatie & Contante uitbetaling