Zilveren munten verkopen

Heeft u zilveren munten in uw bezit en bent u van plan deze te verkopen? Dan bent u bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan het juiste adres. Wij bepalen de prijs aan de hand van de actuele zilverkoers en het gewicht van uw zilver. Deze taxatie is bij ons altijd kosteloos en vrijblijvend

Welke zilveren munten kunt u verkopen?

Welke zilveren munten kunt u verkopen?

Er zijn veel verschillende zilveren beleggingsmunten en deze kunnen onderling verschillen van gewicht en zilvergehalte. Voorbeelden van populaire zilveren munten zijn:

U kunt deze en vele andere munten bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor verkopen. U kunt bij ons naast beleggingsmunten ook verzamelmunten laten taxeren en verkopen.

Wilt u uw zilveren munten verkopen?

Wat zijn mijn zilveren munten waard?

De intrinsieke waarde (waarde van het gewicht aan zilver) van zilveren munten wordt bepaald door twee verschillende factoren: Het gewicht aan zilver dat in de munten zit en de actuele koers of prijs van zilver.

Gewicht en zilvergehalte

Zoals hierboven vermeld kunnen diverse munten verschillen van gewicht en zilvergehalte. Deze twee factoren bepalen het nettogewicht van een bepaalde munt, oftewel het gewicht aan zilver dat erin is verwerkt.

De meeste zilveren beleggingsmunten hebben een nettogewicht van troy ounce. De troy ounce is een gewichtseenheid die internationaal wordt gebruikt om het gewicht van edelmetalen uit te drukken. De eenheid stamt werd voor het eerst gebruikt in de 15e eeuw in de Franse stad Troyes, wat destijds een belangrijke handelsstad was. 1 troy ounce staat gelijk aan afgerond 31,1 gram.

De troy ounce is niet te verwarren met de avoirdupois ounce (oz, 28,3 gr.). De avoirdupois ounce wordt in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Canada gebruikt als een standaard gewichtseenheid. Als u dus in een van deze landen ‘oz’ ziet staan op een voedselverpakking, dan gaat dit over de avoirdupois ounce en niet over de troy ounce.

Twee munten die niet een troy ounce wegen zijn de zilveren gulden en de zilveren rijksdaalder. De zilveren gulden heeft namelijk een brutogewicht van 6,50 gram en de rijksdaalder 15 gram.

Zilverkoers

Een tweede factor die meespeelt in het bepalen van de waarde van uw zilveren munten is de huidige zilverkoers. Hoewel zilver erom bekend staat dat de koers weinig volatiel is, kan de zilverprijs per maand erg verschillen. Dit is goed zichtbaar als u zilverkoers over een jaar bekijkt.

Veel mensen vragen zich af wanneer het een goed moment is om hun zilver te verkopen, maar deze vraag is zeer lastig te beantwoorden. Hoeveel uw zilver waard is kan dus per periode verschillen, en het is onmogelijk om volledig accuraat te voorspellen wat de koers over een bepaalde periode gaat doen.

Zilveren munten verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Zilveren munten verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Wilt u gemakkelijk en veilig uw zilveren munten verkopen op een betrouwbare en discrete manier? Neem dan uw munten mee naar Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij kunnen u op een van onze vier locaties (Hengelo, Oldenzaal, Deventer en Apeldoorn) voorzien van een gratis taxatie en deskundig advies. Uiteraard kunt u ook bij ons uw munten verkopen.

Verkoop direct uw zilveren munten

U kunt bij ons ook terecht voor de verkoop van zilverbaren, goud en platina. Wanneer u uw edelmetalen verkoopt, is het van groot belang dat u dit bij een betrouwbare en deskundige partij zodat u geen geld misloopt. Wij kunnen deze rol voor u vervullen. U kunt altijd vrijblijvend tijdens onze openingstijden contact met ons opnemen en u bent altijd welkom voor gesprek en een kop koffie op een van onze locaties.

Live koersen