Cartier: Het juwelenhuis die het Polshorloge ter Wereld Bracht

In 1847 werd het juwelen- en horlogemerk Cartier opgericht door de Fransman Louis-François Cartier. Het waren echter zijn kleinzoons die het merk grote bekendheid hebben bezorgd. Zij waren namelijk degene die in 1905 het eerste echt werkende polshorloge hadden ontworpen.

Vandaag nog een bod op uw Cartier horloge?


  JaNee


  JaNee

  Cartier Horloge Verkopen

  De horloges van Cartier zijn erg gewild vanwege de kenmerkende ontwerpen en de vakkundige precisie waarmee de uurwerken worden geproduceerd. Dit maakt dat Cartier horloges erg waardevol zijn. De verkoop ervan kan u veel geld opleveren. Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor kunt u uw uurwerk vrijblijvend laten taxeren. Verder kunt u hier ook uw horloge verkopen mocht u dat wensen.

  Wij kopen zowel nieuwe horloges als uurwerken die gedragen zijn. Naast Cartier zijn wij ook geïnteresseerd in andere horloges van merken als Rolex, Breitling en Omega. Daarbij kopen we zowel nieuwe horloges als gedragen uurwerken. Houd er wel rekening mee dat een horloge met doos en papieren u nog meer kunnen opleveren.

  Mocht u twijfelen over verkoop of enkel meer te weten willen komen over uw horloge, dan kunt u altijd bij ons langskomen voor vrijblijvend advies.

  Cartier Santos

  Cartier Santos

  Louis Cartier, één van de drie broers die in die tijd eigenaar waren van Cartier, was namelijk goed bevriend met de wereldberoemde piloot Alberto Santos-Dumont. Santos-Dumont vroeg zijn vriend of hij voor hem een uurwerk kon ontwikkelen die makkelijk af te lezen was in de cockpit van een vliegtuig. De broers gingen meteen aan de slag en ontwierpen een klein rechthoekig klokje met een leren band die je om je pols kon doen. Zo hoefde de piloot niet meer de moeite doen om zijn zakhorloge erbij te pakken wanneer hij wilde weten hoe laat het was. 

  Dit horlogemodel kreeg de naam Cartier Santos, en het was in die tijd een groot succes. Ook vandaag de dag is de Santos nog een van de bekendere modellen van Cartier. Het iconische minimalistische design van dit rechthoekige uurwerk is nog steeds erg gewild bij veel mannen, en komt in veel variaties voor. Daarom is dit model voor veel mensen nog erg waardevol.

  Cartier Tank

  Cartier Tank

  In de eerste wereldoorlog waren het de voetsoldaten die baat hadden bij een polshorloges. Zakhorloges raakten namelijk vaak kwijt, en waren lastig af te lezen wanneer je de handen vol had. De Santos was op zijn beurt weer te groot en te kwetsbaar om mee te nemen de loopgraven in. Cartier besloot een nieuw model te ontwikkelen: de Cartier Tank. Dit uurwerk was ook rechthoekig van vorm, maar een stuk kleiner en sterker dan de Santos. Dit werd het standaard uurwerk in het Franse leger, en stond symbool voor moed en heldhaftigheid.

  Andere Cartier modellen

  Andere Cartier modellen

  Later ontwikkelde Cartier ook polshorloges voor dames. Het eerste echte vrouwenmodel was de Cartier Pasha, hoewel ze tegenwoordig ook worden gemaakt voor mannen. In tegenstelling tot de Santos en de Tank, heeft dit model een rond uurwerk. Andere populaire modellen die sindsdien zijn ontwikkeld zijn de elegante Cartier Panthère, de ovale Cartier Baignoire en de iconische Cartier Must 21.