Breitling, van oudsher fabrikant van meetinstrumenten

Rond de eeuwwisseling bedacht de nog jonge Zwitserse technicus Leon Breitling dat piloten gebaat zouden zijn bij een ‘pols-gedragen-meetinstrument’. In de jaren ’20 is dit idee doorontwikkeld door Gaston Breitling naar een uurwerk met ingebouwde stopwatch, de zogenaamde chronograaf ofwel stopwatch in Nederlandse terminologie.

Vandaag nog een bod op uw Breitling horloge?


  JaNee


  JaNee

  Met de chronograaf is het merk Breitling in de jaren ‘20 ongekend populair geworden in de opkomende luchtvaart. Hier was een degelijk, betrouwbaar en compact meetinstrument van levensbelang voor berekeningen aan het toestel en navigatie op de kaart. Dit laatste punt is direct ook dé belangrijkste pion in het Breitling gamma, de Breitling Navitimer welke beschikt over een chronograaf functie en reken lunette / lineaal de zogenaamde ‘slide-rule-bezel’ onder het glas en op de achterdeksel. De Breitling Navitimer is nog steeds nieuw te koop en daarmee een van de langst lopende en meest populaire horloge modellen.

  professionele kringen als piloten, astronauten en in de race/rally wereld volgden van oudsher de traditie om Breitling te gebruiken als professioneel meetinstrument. Zo volgenden vele Breitling modellen die dit merk wereldberoemd maakten én nog steeds worden verkocht.

  De Breitling Chronomat is een leuk voorbeeld en échte referentiekader voor het merk Breitling. Ontwikkeld in 1940 voor oorlogspiloten van zowel de Duitsers als Geallieerden en nog altijd in het huidige gamma. De Breitling Chronomat is en blijft een bijzonder herkenbaar en tijdloos horloge en is na de Navitimer wel het meest herkenbaar.

  Breitling is bijzonder innovatief te noemen. Zo ontwikkelden ze de Breitling Superquartz quartz module voor extreme nauwkeurigheid, de Breitling Emergency met ingebouwde noodzender en de Breitling B55 Exospace voor piloten en astronauten.

  Meer lezen over Breitling? Ga naar de officiële website van Breitling

   

  Wat is er nog meer te vertellen over Breitling

  Wat is er nog meer te vertellen over Breitling

  Nu in 2021 staat Breitling op plek 11 in het Zwitserse ‘horloge marktaandeel’ overzicht met een marktaandeel van 2,4% en gemiddelde verkoopprijs van zo’n € 5000,- per horloge. Deze relatief lage plaats in dit overzicht is te wijten aan het middensegment waarin Breitling duidelijk opereert en veel zichtbaar is samen met merken als Omega, Longines en TAG Heuer. De zichtbaarheid van het middensegment is gewoonweg groter daar deze in reguliere winkelstraten te vinden zijn waar het hoge segment enkel via exclusieve zaken/kanalen aangeboden wordt.

  Wij kopen gebruikte Breitling horloges

  Wij kopen gebruikte Breitling horloges

  Het Nederlandse inkoopkantoor koopt uw Breitling! Wij kopen Breitling horloges zowel mét als zónder doos en/of papieren. Wij kopen zowel moderne als vintage Breitling horloges en we beschikken over professionele expertise en meetapparatuur om uw horloge fair en vakkundig te beoordelen om tot een juiste prijs te komen.

  Direct een bod op uw Breitling horloge?