Hamilton Horloges: Zwitserse precisie in een Amerikaans jasje

Hamilton is een Zwitsers horlogemerk dat is gelokaliseerd in de stad Bienne. Hamilton is in 1892 opgericht in Lancaster in Amerika. Vanaf 1969 stopte de Amerikaanse productie van Hamilton horloges. De horloges werden vanaf dit jaar volledig in Zwitserland geproduceerd.

Vandaag nog een bod op uw Hamilton horloge?


  JaNee


  JaNee

  Hamilton Horloge Verkopen

  Bent u de eigenaar van een horloge van het merk Hamilton? Dan kan het zijn dat deze veel geld waard is. De Hamilton horloges zijn namelijk van erg hoge kwaliteit en daarmee ook erg gewild. Bent u benieuwd naar de waarde? Dan kunt u uw horloge gratis en vrijblijvend laten taxeren bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Naast taxatie bieden wij u ook de optie om het horloge te verkopen tegen een eerlijke prijs. Bent u geïnteresseerd? Kom met ons in contact door het formulier op deze pagina in te vullen, of kom langs in onze winkel in Hengelo. Bent u in het bezit van de bijbehorende papieren en het doosje van het horloge? Dan is het belangrijk dat u deze meeneemt, want dit kan de waarde van het exemplaar beïnvloeden.

  Hamilton Horloges: Een Korte Geschiedenis

  Hamilton Horloges: Een Korte Geschiedenis

  Het horlogemerk Hamilton ontstond toen het horlogebedrijf Keystone Standard Watch Co. failliet ging en werd overgekocht. Hamilton werd vernoemd naar de eigenaar van het land waarop de horlogefabriek gevestigd was, James Hamilton.

  Aan het begin van de 20e eeuw werd het spoorwegen netwerk in Amerika flink uitgebouwd. Dit ging echter gepaard met een probleem. Er was namelijk geen standaard van tijdwaarneming. Dit zorgde voor veel ongelukken en verwarring. Hamilton bood hiertoe de oplossing. De zakhorloges van Hamilton hadden namelijk een voor die tijd ongekend hoge precisie. Daarom maakten de spoorwegen zich op gebied van tijdwaarneming afhankelijk van de horloges van Hamilton.

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren polshorloges in opkomst. Vanaf dat moment begon ook Hamilton met de productie van polshorloges voor militaire doeleinden. In de Tweede Wereldoorlog stopte Hamilton zelfs volledig met de productie voor consumenten en richtte zich enkel op de productie van militaire horloges. In totaal produceerde Hamilton tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een miljoen horloges.

  Hamilton produceerde naast horloges ook chronometers voor de Amerikaanse marine. Deze waren van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De Chronometers van Hamilton werden tot 1988 door het Amerikaanse leger gebruikt. Vanaf dit jaar werd het vervangen door het moderne GPS-systeem.

  In 1957 produceerde Hamilton s’werelds eerste elektrische horloge. Dit horloge kwam in verschillende asymmetrische modellen, die voor die tijd erg modern waren. Het horloge werd onder andere gedragen door Elvis Presley.

  In 1966 kocht Hamilton het Zwitserse horlogebedrijf Buren Watch Company. Van 1966 tot 1969 werkten de locaties in Amerika en Zwitserland samen bij het produceren van horloges. Vanaf 1969 verhuisde de productie van horloges echter volledig naar Zwitserland. Vanaf 1974 werd Hamilton overgekocht door The Swatch Group.

  Hamilton Jazzmaster

  Hamilton Jazzmaster

  De Jazzmaster is tegenwoordig het vlaggenschip van Hamilton. Het design van dit uurwerk is modern, eigentijds en toch traditioneel. Het horloge komt met een ronde kast in diverse formaten en in diverse stijlen. In de basis is het ontwerp vrij zakelijk, maar omdat de Jazzmaster in zoveel stijlen komt zijn er ook wat excentriekere exemplaren te vinden.

  Andere Hamilton Collecties

  Andere Hamilton Collecties

  Naast de Jazzmaster produceert Hamilton diverse andere collecties. Denk hierbij aan de avontuurlijke en sportieve Hamilton Khaki collecties, de excentrieke en historische Hamilton Ventura en de traditionele en stijlvolle Hamilton American Classic.

  Verkoop vandaag nog uw Hamilton horloge
  Hamilton Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Hamilton Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Bent u in het bezit van een horloge van Hamilton of een ander merk, en bent u benieuwd naar de waarde van het exemplaar? Dan kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor voor een gratis taxatie. Onze horloge-experts houden zich dagelijks bezig met de markt van horloges, en zijn daarom goed op de hoogte van de huidige prijzen. Ze weten precies waarop ze moeten letten bij het bepalen van de waardes van horloges.

  U kunt ook bij ons terecht als u uw horloge wilt verkopen. Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw horloge. Daarom gaan onze specialisten altijd transparant te werk, en leggen ze de klant graag uit hoe zij de horloges op waarde schatten.

  Bent u nieuwsgierig? Maak dan een afspraak door het contactformulier op deze pagina in te vullen. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij ons in de winkel in Hengelo

  Neem contact met ons op