Tissot: Hoe vader en zoon de wereld veroverden

Tissot is een Zwitsers horlogemerk dat in 1853 is opgericht in het plaatsje Le Locle door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Émile Tissot. De twee hadden hun huis omgebouwd tot een kleine fabriek, waar ze samen horloges van zeer hoge kwaliteit produceerden. Vandaag de dag is het hoofdkantoor van Tissot nog altijd gevestigd in Le Locle.

Vandaag nog een bod op uw Tissot horloge?


  JaNee


  JaNee

  Tissot Horloge Verkopen

  De horloges van Tissot zijn zeer gewild. Zowel de oudere als de nieuwere modellen kunnen veel geld waard zijn. Als u in het bezit bent van een Tissot horloge, dan is het handig om te weten wat de waarde is van dit uurwerk.

  Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor kunt u uw Tissot horloge en horloges van andere merken gratis laten taxeren. Onze experts bepalen aan de hand van verschillende variabelen hoeveel uw horloge waard is. Ze zijn goed op de hoogte van de huidige marktprijzen, en kunnen u dus precies vertellen wat de geschatte marktwaarde is van uw uurwerk.

  Wanneer u van plan bent om het horloge te verkopen, dan bent u ook bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan het goede adres. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een eerlijke prijs ontvangen voor wat ze te bieden hebben. U kunt het formulier op deze pagina invullen om met ons in contact te komen. Natuurlijk zijn we ook telefonisch bereikbaar op 074-750 52 52

  Tissot horloges: Van kleine werkplaats naar multinational

  Tissot horloges: Van kleine werkplaats naar multinational

  In de werkplaats waar Charles-Félicien en zijn zoon Charles-Émile Tissot werkten waren de taken goed verdeelt: vader hielt zich bezig met het maken van de behuizingen, en zoon met het creëren van de uurwerken. Zo verliepen de eerste vijf jaar van Tissot, waarin ze reputatie van betrouwbare en kwalitatief hoge horloges wisten op te bouwen.

  In 1858 vertrok Charles-Émile Tissot naar het Russische rijk om daar hun zakhorloges te verkopen in het hele land. De verkoop steeg met enorme hoeveelheden, en Tissot ontving steeds meer erkenning wereldwijd. Tissot ontving eind 19e en begin 20e eeuw verschillende prijzen voor de horloges die het merk produceerde.

  Toen in 1917 de Russische Revolutie uitbrak, viel een groot afzetgebied van Tissot plotseling weg. Om deze nederlaag op te kunnen vangen besloot Tissot om over te gaan, werd er een grote fabriek gebouwd waarin alle onderdelen van Tissot horloges onder één dak werden geproduceerd. Op deze manier was Tissot niet langer afhankelijk van derde partijen die onderdelen leverden. Hierdoor was alle winst die gemaakt werd door de verkoop van Tissot horloges en onderdelen in handen van Tissot zelf.

  Innovaties bleven voortvloeien uit het bedrijf. In de jaren 20 van de 20e eeuw begon elektriciteit een grote rol te spelen in het dagelijkse leven van mensen. Dit had echter een nadelig effect op horloges: elektrische stroom veroorzaakt magnetisme, en dat had effect op de precisie van horloges. Tissot was de eerste die met een oplossing kwam voor dit probleem. Begin jaren 30 produceerde het bedrijf anti-magnetische horloges.

  Vanaf 1930 ging Tissot een samenwerking aan met Omega, en vormde het bedrijf dat vandaag de dag bekendstaat als Swatch Group. De horloges van Tissot die stammen uit deze tijd zijn erg gewild, omdat ze een weergave bieden in de ontwikkelingen die het bedrijf in die tijd doormaakte.

  In de daaropvolgende jaren bleef Tissot innoveren. Het merk hield zich met name bezig met het ontwikkelen van horloges met nieuwe materialen. Zo produceerde Tissot het eerste horloge gemaakt plastic in 1971 (Tissot Idea 2001), van steen in 1985 (Tissot RockWatch), van paarlemoer in 1987 (Tissot Pearl watch) en van hout in 1988 (Tissot Wood Watch).

  Tissot Horloge Collecties

  Tissot Horloge Collecties

  Tissot ontwikkeld innoverende horloges met oog op de Zwitserse traditie. Een aantal van hun bekendste collecties zijn de vakkundige en traditionele Tissot T-Classic, de elegante en innovatieve Tissot PRX, de sportieve en betrouwbare Tissot Seastar en de inspirerende modellen uit de Tissot Heritage collectie.

  Tissot Horloge Verkopen Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Tissot Horloge Verkopen Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Wilt u uw Tissot horloge verkopen, of bent u benieuwd naar de prijs van uw uurwerk? Dan kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Naast Tissot horloges kunt u ook horloges van andere merken zoals Breitling, Omega of Rolex laten taxeren of verkopen.

  Klantentevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom vinden wij het belangrijk dat de klant begrijpt hoe wij de waarde van horloges bepalen. We gaan transparant te werk wanneer wij een uurwerk taxeren, en nemen de klant mee in het proces. Daarbij is de taxatie altijd vrijblijvend, en u kunt altijd nog zelf bepalen of u het horloge wilt verkopen of niet.

  Bent u geïnteresseerd? Kom dan met ons in contact door het formulier op deze pagina in te vullen. U bent natuurlijk ook van harte welkom (met een afspraak) bij onze locatie in Hengelo.

  Neem contact met ons op