Ebel Horloges: Het Zwitserse Echtpaar dat Techniek en Elegantie combineert in Klasse

Ebel is een Zwitsers horlogemerk dat in 1911 is opgericht in de stad La Chaux-de-Fonds. Het merk is opgericht door het echtpaar Eugène Blum en Alice Lèvy, waaraan de naam van het merk ook wordt ontleent (Eugène Blum Et Lèvy).

Vandaag nog een bod op uw Ebel horloge?


  JaNee


  JaNee

  Ebel Horloge Verkopen

  Bent u in het bezit van een horloge van Ebel of een ander merk? Dan kan het zijn dat dit uurwerk veel geld waard is. Als u benieuwd bent naar de waarde, dan kunt u hem gratis en vrijblijvend laten taxeren bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid om het horloge bij ons te verkopen. Wij bieden onze klanten altijd een eerlijke prijs, die is gebaseerd op de huidige marktprijzen. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier op deze pagina in om met ons in contact te komen, of kom langs bij ons in de winkel in Hengelo

  Ebel Horloges: Een korte geschiedenis

  Ebel Horloges: Een korte geschiedenis

  Toen Blum en Lèvy het bedrijf Ebel hadden opgericht, waren de taken duidelijk verdeeld. Blum was verantwoordelijk voor de technische elementen van de horloges, en Lèvy was verantwoordelijk voor de stijl en het ontwerp van de horloges.

  Het feit dat Lèvy als vrouw direct betrokken was bij het ontwerp van horloges en als entrepreneur in het bedrijf was in die tijd zeer ongebruikelijk, zowel in de horlogewereld als daarbuiten. Om deze reden heeft ze weinig erkenning buiten het bedrijf gekregen. Er is dan ook weinig bekend over het leven van Alice Lèvy en haar rol als entrepreneur binnen het bedrijf.

  Ongetwijfeld is haar rol wel significant geweest. Ebel horloges werden niet alleen geroemd om hun technische klasse, maar ook om de elegante ontwerpen waar Lèvy verantwoordelijk voor was.

  Vanaf 1932 kreeg de kwaliteit van Ebel horloges erkenning bij een groter publiek. Vanaf dit jaar werden de horloges van Ebel ook buiten Europa verkocht. Daarbij begon Ebel polshorloges te maken in opdracht van het grote horlogemerk Cartier.

  In 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, produceerde Ebel horloges voor de Engelse luchtmacht. Deze horloges stonden erom bekend erg betrouwbaar te zijn en precies genoeg om de luchtmacht te helpen bij luchtmissies in Europa.

  Het bedrijf Ebel is jaren in de familie gebleven. Het werd zowel door zoon Charles Blum als kleinzoon Piere-Allain overgenomen. Later werd het overgenomen door LVMH Group. Vanaf 2003 tot nu is het bedrijf eigendom van Movado Group.

  Ebel Sport Classic

  Ebel Sport Classic

  Misschien wel de bekendste collectie van Ebel is de Ebel Sport Classic. Dit is bij uitstek hét horloge dat elegantie combineert met sportiviteit. Deze combinatie maakt dat het horloge zowel in formele settingen als casual kunnen worden gedragen.

  De band en de kast is bij vrijwel alle exemplaren gemaakt van staal, en de kast is vrij klein. De details en kleuren zijn allemaal vrij subtiel, wat bijdraagt aan de elegantie van het horloge.

  Verkoop vandaag nog uw Ebel horloge
  Andere Collecties

  Andere Collecties

  Naast de Ebel Sport Classic, heeft Ebel nog een aantal andere spraakmakende collecties. Hierbij moet u denken aan de verfijnde en prachtige Ebel Beluga, de iconische en elegante Ebel Wave, en de klassieke en zakelijke Ebel 1911.

  Ebel Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Ebel Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Naast de horloges van het merk Ebel, taxeren en kopen we bij het Nederlandsche Inkoopkantoor ook horloges van diverse andere luxemerken. Bent u in het bezit van een horloge, en bent u benieuwd wat deze waard zou kunnen zijn? Schroom dan niet en neem contact met ons op door het formulier op deze pagina in te vullen.

  Wij vinden het belangrijk dat u als klant weet hoe wij horloges op waarde schatten. Daarom nemen wij u graag mee in het proces van taxatie, en laten we u van begin tot eind zien hoe wij de waarde van uw uurwerk bepalen. Kom gerust eens langs bij onze locatie in Hengelo en kijk wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt in ieder geval rekenen op een heerlijke kop koffie.

  Neem contact met ons op