Frederique Constant: Het Verhaal van een Nederlands Echtpaar in Zwitserland

Frederique Constant is een Zwitsers horlogemerk dat is gevestigd in Genève. Het bedrijf is in 1988 opgericht door het Nederlandse echtpaar Peter Stas en Aletta Stas-Bax. Dit jonge en eigenaardige bedrijf heeft zich weten te ontwikkelen tot een van de grootste en belangrijkste horlogemerken van Zwitserland.

Vandaag nog een bod op uw Frederique Constant horloge?


  JaNee


  JaNee

  Frederique Constant Horloge Verkopen

  Bent u de eigenaar van een horloge van Frederique Constant? Dan is het belangrijk om te weten dat deze veel geld waard kan zijn. Om de waarde van uw horloge te achterhalen, kunt u deze vrijblijvend laten taxeren bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Onze experts werken dagelijks met luxehorloges van prestigieuze merken zoals Frederique Constant. Ze weten precies waarop ze moeten letten bij het bepalen van de waarde van waardevolle uurwerken.

  Naast dat we u van een gratis taxatie voorzien, bieden we u ook de optie om uw horloge bij ons te verkopen. Wij bieden altijd een eerlijke prijs en geven deskundig advies. Bent u benieuwd naar de waarde van uw horloge? Schroom dan niet en vul het contactformulier op onze pagina in zodat wij u verder kunnen helpen. U kunt ons ook tijdens onze openingstijden telefonisch bereiken.

  Frederique Constant: Een jong Horlogemerk

  Frederique Constant: Een jong Horlogemerk

  In 1988 besloten Peter Stas en Aletta Stas-Bax, beide entrepreneur, samen een horlogemerk te beginnen in Zwitserland. De naam van het merk, Frederique Constant, is afgeleid van de voornamen van de grootouder van ieder van hun: Frederique Schreiner en Constant Stas. De laatste had zelf een bedrijf dat wijzerplaten voor horloges produceerde.

  In 1992 kwam de eerste horlogecollectie van Frederique Constant uit, The 18th Century Collection. Twee jaar later ontwikkelde het bedrijf het Heart Beat uurwerk, waarvan het ontwerp nog steeds een iconisch kenmerk is van veel Frederique Constant horloges. In de wijzerplaat van dit uurwerk is een deel open gelaten, zodat het hart van het horloge zichtbaar is.

  In 2002 besluit Frederique Constant uit te breiden door het klassieke horlogemerk Alpina Watches over te kopen. Dit horlogemerk was gespecialiseerd in het fabriceren van sporthorloges. Frederique Constant wilde nieuw leven in dit bedrijf blazen om zo sporthorloges van hoge kwaliteit te produceren.

  In 2004 bracht Frederique Constant hun eerste collectie uit waarvan alle onderdelen in eigen fabriek werden geproduceerd. Dit was de Frederique Constant Manufacture collectie, welke vandaag de dag nog steeds hun meest iconische horloge is.

  In vrij korte tijd heeft Frederique Constant weten te ontwikkelen tot een van de belangrijkste horlogemerken van Zwitserland. Dit is dan ook wat het horlogemerk uniek maakt: waar de meeste horlogemerken stammen uit begin 20e eeuw of daarvoor, weet Frederique Constant zich in 20 jaar uit te groeien tot een grote speler in de Zwitserse horloge-industrie.

  Frederique Constant Manufacture Collectie

  Frederique Constant Manufacture Collectie

  Zoals hiervoor benoemd was de Frederique Constant Manufacture de eerste collectie van het merk dat volledig in eigen werkplaats wordt ontwikkeld. Het eerste horloge van deze collectie die uitkwam heeft de iconische Heart Beat opening op zes uur (bij oudere collecties was deze op twaalf uur). Een groot deel van de horloges uit deze collecties beschikt nog steeds over de Heart Beat opening, maar niet allemaal.

  Hoewel de horloges uit deze collectie erg variëren van elkaar in stijl, hebben ze een aantal kenmerken waaraan ze altijd te herkennen zijn. De kast heeft een mooie ronde vorm. De metalen behuizing is in alle exemplaren zeer aanwezig en beschikt over een vrij grote windkroon die bij ieder horloge hetzelfde is. De band is bij bijna alle horloges van leer.

  Al met al heeft de Frederique Constant Manufacture een zeer uniek en tijdloos ontwerp.

  Andere collecties

  Andere collecties

  Naast de Manufacture kent Frederique Constant nog een aantal andere spraakmakende collecties. U moet hierbij denken aan de imposante en inspirerende Frederique Constant Highlife, de traditionele en voortreffelijke Frederique Constant Classics, en de elegante en stijlvolle Frederique Constant Slimline.

  Uw Frederique Constant horloge verkopen? Direct een bod!
  Frederique Constant Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Frederique Constant Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Bij het Nederlandsche Inkoopkantoor zijn we niet alleen gespecialiseerd in Frederique Constant horloges, maar ook in allerlei andere luxehorloges zoals Breitling, Rolex of Cartier.

  Bent u in het bezit van een horloge en bent u benieuwd naar de waarde hiervan? Dan kunt u contact met ons opnemen door het formulier op deze pagina in te vullen. Wij kunnen u voorzien van een gratis taxatie en bieden u de optie om het horloge bij ons te verkopen tegen een eerlijke prijs.

  Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed worden geholpen. Daarom voorzien onze experts u van deskundig advies waarmee u verder kunt. Ze gaan transparant te werk en laten de klant altijd weten hoe ze de prijs van een bepaald uurwerk bepalen. Bent u benieuwd? Neem dan contact met ons op of kom tijdens onze openingstijden langs bij ons in Hengelo. Wij zorgen ervoor dat de koffie klaarstaat!

  Neem contact met ons op