IWC: Zwitsers Vakmanschap met Amerikaanse Efficiëntie

IWC is vandaag de dag een van de meest bekende en gerespecteerde horlogefabrikanten van de wereld. In tegenstelling tot de veel andere grote horlogemakers, die hun horloges rond het Meer van Genève fabriceren, is IWC gevestigd aan de Rijn in Schaffhausen.

Vandaag nog een bod op uw IWC horloge?


  JaNee


  JaNee

  IWC Horloge Verkopen

  De hoge kwaliteit van de uurwerken en de unieke ontwerpen maakt dat de horloges van IWC erg waardevol zijn. Heeft u een IWC horloge en wilt u deze graag verkopen? Dit kan bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Naast horloges van IWC kopen wij ook uurwerken van andere merken, zoals Rolex, Cartier en Breitling. Als u geïnteresseerd bent naar de waarde van uw uurwerk of uw horloge wilt verkopen, dan kunt u het contactformulier invullen. U kunt natuurlijk ook tijdens onze openingstijden langskomen bij een van onze locaties.

  Het verhaal van IWC

  Het verhaal van IWC

  De Amerikaanse horlogemaker Florentine Ariosto Jones reisde in het midden van de 19e eeuw naar Zwitserland om een nieuwe horlogemakerij te beginnen. Zijn plan was om de moderne Amerikaanse technologie te combineren met het voortreffelijke Zwitserse vakmanschap om zo vooruitstrevende uurwerken te produceren voor de Amerikaanse markt. Op deze manier kon er een grote hoeveelheid horloges van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

  Nadat hij heel Zwitserland had afgereisd vond hij in Schaffhausen de beste condities om zijn horloges te produceren, waar hij in 1868 de International Watch Co. (IWC) stichtte. De fabriek kwam te liggen aan de Rijn, waarvan het stromende water werd gebruikt om de machines te laten draaien. In 1885 toonde IWC voor het eerst haar innovatieve geest met de productie van de Pallweber pocket watch. Dit was een “digitaal” zakhorloge gekenmerkt door excellentie volgens de klassieke vakmanschap traditie in een modern 19e eeuws jasje.

  IWC Pilot’s Watches

  IWC Pilot’s Watches

  De bekendste collectie van IWC is de Pilot’s Watches collectie. De eerste Pilot’s Watch, de “Special Pilot’s Watch”, werd al in 1936 geproduceerd. Het uurwerk was speciaal bedoeld voor de burgerluchtvaart. Het uurwerk functioneerde prima tussen de temperaturen van -40°C en 40°C, wat in die tijd essentieel was omdat de cockpits niet werden verwarmd.

  Tegenwoordig is de Pilot’s Watch nog steeds een zeer spraakmakend model, hoewel er weinig aan het klassieke ontwerp van 1936 weinig is veranderd. Het uurwerk wordt gekenmerkt door een grote leesbare wijzerplaat en een opvallend groot draaimechanisme.

  Direct een bod op uw IWC Pilot horloge?
  IWC Portugieser

  IWC Portugieser

  Aan het einde van de jaren 30 kwamen er twee Portugese kooplieden bij IWC aan de deur. Zij wilden graag een horloge met een polsband die de precisie had van een zakhorloge. IWC ging deze uitdaging aan, en zo ontstond er een nieuw en indrukwekkend luxehorloge: de IWC Portugieser. Het eerste ontwerp had een voor die tijd ongebruikelijk grote wijzerplaat, waarmee het een voorloper was van de grote polshorloges die vandaag de dag erg populair zijn.

  Het simplistische design van de Portugieser wordt gekenmerkt door een grote wijzerplaat, eenvoudige Arabische nummering en een slanke omlijsting. Al met al geeft de Portugieser een zeer elegante en stijlvolle indruk.

  Uw IWC Portugieser verkopen? Direct een bod!
  Andere IWC modellen

  Andere IWC modellen

  Naast haar meest bekende modellen kent IWC nog vier andere horlogefamilies met ieder hun eigen stijl, bijzonderheden en kenmerken. Deze zijn de klassieke en elegante Portofino, de authentieke Da Vinci, de technische en functionele Ingenieur en de waterdichte Aquatimer, speciaal ontworpen voor duikers.

  Uw IWC Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Uw IWC Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Bent u benieuwd naar de waarde van uw IWC horloge? Bij het Nederlandsche Inkoopkantoor bepalen wij volledig vrijblijvend de waarde van uw uurwerk. Daarnaast bieden wij u de optie om het uurwerk bij ons te verkopen.

  Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor vinden wij het belangrijk dat u de juiste prijs ontvangt voor uw uurwerk. Daarom gaan wij transparant te werk wanneer wij de waarde van uw horloge bepalen. Onze deskundigen nemen de klant gedurende het hele proces mee en geven gepast advies.

  Tijdens onze openingstijden bent u van harte welkom bij onze locatie in Hengelo. Wilt u met ons in contact komen? Dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen. Daarnaast zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

  Neem contact met ons op