Patek Philippe Horloges: Uurwerken van Onschatbare waarde

Patek Philippe wordt gezien als een van de meest prestigieuze horlogemakers van de wereld. De uurwerken zijn van extreem hoge kwaliteit, en worden vaak van kostbare materialen gemaakt. Dit maakt dat horloges van Patek Philippe enorm veel geld waard zijn. Het is niet voor niets dat acht van de duurste horloges ooit verkocht van Patek Philippe zijn.

Vandaag nog een bod op uw Patek Philippe horloge?


  JaNee


  JaNee

  Patek Philippe Horloge Verkopen

  Heeft u een Patek Philippe Horloge in bezit, en bent u er in geïnteresseerd deze te verkopen? Dan kunt u dat doen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Bij ons kunt u uw horloge gratis laten taxeren, zodat u weet wat het uurwerk waard is. U kunt hierna altijd nog zelf beslissen of u het horloge wilt verkopen.

  Naast Patek Philippe kopen wij ook horloges van andere merken, zoals Rolex, Cartier en Breitling. U kunt met ons in contact komen door het formulier op deze pagina in te vullen. Verder bent u tijdens onze openingstijden ook van harte welkom bij onze winkels in Hengelo. Wij zijn ook telefonisch (074-750 52 56) bereikbaar. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen inplannen, dan kunt u ons altijd bellen.

  Het Begin van Patek Philippe Horloges

  Het Begin van Patek Philippe Horloges

  Het merk Patek Philippe dankt zijn naam aan de twee oprichters van het bedrijf: De Pool Norbert Patek, en de Fransman Jean Adrian Philippe. Toen het bedrijf werd opgericht in 1839 heette het nog Patek, Czapek & Cie. Destijds werkte Patek namelijk nog samen met zijn toenmalige partner Franciszek Czapek.

  Nadat Patek en Czapek het niet eens waren over de voortgang van het bedrijf, besloten de twee niet langer samen te werken. Patek kwam echter al snel een nieuwe partner tegen, namelijk Jean Adrian Philippe. Het bedrijf kreeg vanaf 1851 officieel de naam Patek, Philippe & Cie.

  Philippe had al naam gemaakt in de horlogewereld, omdat hij het patent bezat op het opwindmechanisme dat gebruikmaakte van een kroon. Destijds werden horloges nog voornamelijk met een opwindsleutel opgewonden. Deze uitvinding bracht hem in het oog van veel bekende mensen, onder wie Queen Victoria van het Verenigd Koninkrijk, die in die tijd tot de meest invloedrijke mensen ter wereld behoorde.

  Al snel verwierf het nieuwe merk Patek Phillipe veel bekendheid. De horloges waren zowel binnen als buiten Europa erg gewild. Dit kwam mede doordat Philippe nieuwe innovaties bleef doorvoeren die de horloges van Patek Philippe preciezer, duurzamer en moderner maakten. Het bedrijf kreeg opdrachten van de meest invloedrijke personen uit die tijd. Zo maakten ze een exclusief horloge de Queen Victoria. Ook maakten ze in opdracht van Gravin Koscowicz van Hongarije het eerste Zwitserse polshorloge.

  Aan het einde van de 19e eeuw waren beide oprichters van het bedrijf overleden, en in de wereldwijde economische crisis kampte het bedrijf met grote financiële problemen. In 1932 werd het bedrijf voor het grootste deel overgekocht door de gebroeders Jean en Charles Henri Stern uit Genève. Vanaf dit moment zou het bedrijf alleen alle horloges onder één dak produceren. Ook werd in dit jaar een van de meest succesvolle modellen ooit van Patek Philippe in leven geroepen, namelijk de Calatrava.

  Tot op de dag van vandaag is het bedrijf nog steeds in bezit van de familie Stern.

  Patek Philippe Calatrava

  Patek Philippe Calatrava

  Calatrava kan worden gezien als een echt legendarisch horlogemodel. Aan het begin van de 20e eeuw, net na de overname door de gebroeders Stern, werd dit model voor het eerst gemaakt door Patek Philippe. Het ontwerp met de ronde kast wordt door horlogeliefhebbers gezien als een tijdloze perfectie.

  De horlogeband van dit model wordt over het algemeen gemaakt van alligatorleer, maar voor sommige modellen wordt hier ook kalfsleer voor gebruikt. De kast wordt gemaakt van de meest waardevolle edelmetalen. Denk hierbij aan materialen als geelgoud, witgoud en platina.

  Direct een bod op uw Patek Philippe Calatrava horloge?
  Patek Philippe Nautilus

  Patek Philippe Nautilus

  Een ander zeer iconisch horloge van het merk is de Patek Philippe Nautilus. Het is vandaag de dag een van de meest gewilde horloges van het horlogemerk Patek Philippe. De ronde achthoekige vorm van de kast is zeer ongebruikelijk en maakt het horloge uniek.

  De kast komt voor in diverse materialen, zowel kostbare edelmetalen als staal. Bij de meest kostbare exemplaren zijn er diamanten of andere edelstenen rondom de kast gezet. Veel exemplaren hebben een band gemaakt van hetzelfde metaal als de kast, maar er zijn ook Nautilus horloges met een leren band.

  Uw Patek Philippe Nautilus verkopen? Direct een bod!
  Andere Patek Philippe modellen

  Andere Patek Philippe modellen

  Naast de Nautilus en de Calatrava heeft Patek Philippe nog een aantal andere spraakmakende collecties. Deze zijn onder andere de complexe en technische Patek Philippe (Grand) Complications, de elegante en klassieke Patek Philippe Gondolo, de fraaie en harmonieuze Patek Philippe Golden Ellipse en de tijdloze en gracieuze Patek Philippe Twenty~4.

  Patek Philippe Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Patek Philippe Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Patek Philippe horloges kunnen erg veel waard zijn, en behoren tot de duurste uurwerken van de wereld. Als u een horloge van Patek Philippe in bezit heeft, dan kan deze erg veel waard zijn. Bent u benieuwd naar de waarde van dit horloge? Schroom dan niet en maak een afspraak door het contactformulier in te vullen. U kunt ons tijdens onze openingstijden ook telefonisch bereiken.

  Taxatie is bij ons altijd gratis en volledig vrijblijvend. Naast taxatie kopen wij ook zowel nieuwe als vintage horloges van Patek Philippe en diverse andere merken. Onze experts zijn goed op de hoogte van de huidige marktprijzen, waardoor ze een eerlijke prijs voor uw uurwerk kunnen bepalen. Ze leggen u graag uit hoe ze op deze prijs komen, en geven u daarbij deskundig advies.

  Neem contact met ons op