Tudor: Het Luxueuze Budget-Zusje van Rolex?

Tudor is een Zwitsers horlogemerk uit Genève dat in 1926 werd opgericht door Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex. Wilsdorfs plan achter Tudor was om hoge kwaliteit horloges aan te bieden voor een betaalbare prijs. Vandaag de dag is Tudor nog steeds een zusterbedrijf van het grote Rolex.

Vandaag nog een bod op uw Tudor horloge?


  JaNee


  JaNee

  Tudor Horloge Verkopen

  Tudor is een horlogemerk met een rijke geschiedenis en horloges van hoge kwaliteit. Dit maakt dat Tudor horloges veel waard kunnen zijn. Heeft u een Tudor Horloge en heeft u er baat bij deze te verkopen? Dan kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed worden geholpen. Voor veel mensen is de wereld van horloges namelijk erg abstract en is het onduidelijk hoe de waarde van uurwerken nou precies wordt bepaald. Daarom is het voor ons essentieel om de klant mee te nemen in het proces van waardebepaling.

  Naast Tudor horloges kopen wij ook horloges van andere merken, zoals Rolex, Breitling of Cartier. Taxatie is bij ons altijd gratis en vrijblijvend. U bent nooit verplicht uw horloge te verkopen.

  Bent u benieuwd naar de waarde van uw horloge, of wilt u het verkopen? Neem dan contact met ons op door het contactformulier hiernaast in te vullen. Ook bent u tijdens onze openingstijden van harte welkom bij ons in de winkel.

  Tudor: de Budget Rolex?

  Tudor: de Budget Rolex?

  Aanvankelijk was Hans Wilsdorf zijn idee achter Tudor om horloges te verkopen die voldeden aan dezelfde kwaliteitsnormen als duurdere horloges, maar dan voor een wat aangenamere prijs. Om dit plan te kunnen realiseren werden voor de horloges van Tudor oude uurwerken gebruikt. Deze werden omlijst met nieuwe Rolex behuizingen. Ook de banden waren van Rolex. Zo kregen de goedkopere horloges van Tudor toch een zeer luxueus uiterlijk.

  Om ook de kwaliteit van de Tudor horloges hoog te houden, moesten deze aan dezelfde eisen van precisie en duurzaamheid voldoen als Rolex horloges. Hierdoor kon Wilsdorf de horloges van Tudor voor een ‘budgetvriendelijke’ prijs aanbieden, zonder dat dit ten koste ging van de kwaliteit of de schoonheid van het uurwerk.

  Hoewel de horloges van Tudor in veel gevallen nog steeds aanzienlijk goedkoper zijn dan die van Rolex, is het lastig om te spreken van budgetvriendelijke of goedkope horloges. Men moet namelijk niet vergeten dat Tudor wel een luxemerk is en dat het horloges aanbiedt van zeer hoge kwaliteit. Dit maakt dat de meeste van de nieuwe horloges van Tudor een prijskaartje hebben van boven de duizend euro.

  Tudor modellen

  Tudor modellen

  De Tudor Black Bay is op dit moment misschien wel de bekendste lijn van het horlogemerk. Deze serie is gebaseerd op het Tudor Submariner model, die tegenwoordig niet meer worden gefabriceerd. De Submariner werd, zoals de naam al een beetje aangeeft, gemaakt voor duikers. Hij was waterdicht en functioneerde nog prima tot een diepte van 200 meter.

  De Black Bay ontleend veel inspiratie aan de eerdere modellen van Tudor. Het draaimechanisme, die de ‘Big Crown’ wordt genoemd, is zeer opvallend en is terug te vinden bij veel van de klassieke modellen van Tudor. Ook de hoekige wijzers, de ‘Snowflakes’ zijn afkomstig van oude Tudor modellen.

  Andere horloges zijn de luxueuze en sportieve Tudor Royal, de robuuste en multifunctionele Tudor Ranger, de klassieke en elegante Tudor Glamour en de avontuurlijke duikhorloges uit de Tudor Pelagos lijn.

  Direct een bod op uw Tudor horloge?
  Uw Tudor Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Uw Tudor Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Heeft u een Tudor horloge thuisliggen, en wilt u deze graag verkopen. Dan bent u bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan het juiste adres. Wij voeren geheel vrijblijvend een eerlijke taxatie uit op uw uurwerk. U kunt daarna altijd nog zelf bepalen of u uw horloge wilt verkopen of niet.

  U bent tijdens onze openingstijden altijd van harte welkom in een van onze winkels. Onze experts staan altijd klaar om u te voorzien van gepast advies onder het genot van een overheerlijke kop koffie. Wilt u met ons in contact komen? Dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen. Verder zijn wij ook telefonisch en via e-mail bereikbaar.

  Neem contact met ons op