Zenith: De Innovatieve Horlogemaker uit Le Locle

Zenith is een horlogemerk dat in 1865 is opgericht door Georges Favre-Jacot in het kleine stadje Le Locle in Zwitserland. Het is een van de oudste nog steeds producerende luxe-horlogemerken van de wereld. De horloges die het merk produceert en heeft geproduceerd zijn van hoge kwaliteit en daarom erg waardevol.

Vandaag nog een bod op uw Zenith horloge?


  JaNee


  JaNee

  Zenith Horloge Verkopen

  Bent u in het bezit van een Zenith horloge? Dan kan deze veel geld waard zijn. Als u interesse heeft in het verkopen van uw Zenith horloge voor een eerlijke prijs, dan bent u bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan het juiste adres.

  Bij ons kunt u uw horloge gratis en vrijblijvend laten taxeren, zodat u op de hoogte bent van de marktwaarde van uw uurwerk. Daarnaast bieden wij u ook de optie om het horloge bij ons te verkopen.

  Zenith: Een korte Geschiedenis

  Zenith: Een korte Geschiedenis

  Toen Georges Favre-Jacot 22 jaar oud was, begon hij horloges te produceren onder zijn eigen naam. Hij deed dit in een aantal kleine werkplaatsen. Na het zien de successen van de grote Amerikaanse horlogeproducenten die met behulp van massaproductie enorme hoeveelheden betrouwbare horloges op de markt brachten, besloot Favre-Jacot grote sommen geld in zijn bedrijf te investeren.

  Zijn eerste grote successen behaalde Favre-Jacot met het ‘Zenith’ horloge. Hiermee won hij de Grand Prix voor Chronometrie op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Na het winnen van de prijs vernoemde Favre-Jacot zijn bedrijf naar zijn prijswinnende horloge. Vanaf nu ging het horlogemerk officieel verder als Zenith.

  Favre-Jacot is de uitvinder van het concept ‘in-house movement’. Hiermee wordt bedoeld dat het gehele proces van horlogemaken in één werkplaats gebeurt. Favre-Jacot wilde namelijk het perfecte uurwerk creëren en hij geloofde dat dit alleen mogelijk was wanneer alle stappen in het productieproces onder één dak gebeurde. Dit idee staat tegenwoordig nog steeds symbool voor het hebben van volledige controle over de productie van horloges en wordt nog steeds toegepast door een aantal grote horloge merken, zoals Rolex.

  Sindsdien heeft Zenith vele horlogemodellen geproduceerd en verkocht. Vandaag de dag produceert Zenith nog slechts 4 verschillende modellen. Defy, Chronomaster, Pilot en Elite

  Zenith El Primero Chronomaster

  Zenith El Primero Chronomaster

  De Zenith El Primero is de eerste volledig automatische chronograaf van de wereld. Hij verscheen voor het eerst in 1969. Dit maakt dat de El Primero Chronomaster een van de meest iconische modellen is van Zenith. Het model wordt gekenmerkt door een secondeteller, halve urenteller, en een 12 urenteller, die alle drie zijn geïntegreerd in het wijzerblad.

  Tegenwoordig worden deze horloges niet meer in de originele versies geproduceerd. Zenith produceert nog wel de zogenoemde ‘Revival’ edities van het uurwerk.

  Andere Modellen

  Andere Modellen

  Naast de El Primero heeft Zenith nog een aantal andere hoogwaardige en iconische collecties. Denk bijvoorbeeld aan de innovatieve en modern-ogende Zenith Defy, de klassieke en avontuurlijke Zenith Pilot en de elegante en minimalistische Zenith Elite. Deze horloges zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en zijn gemaakt met oog voor design.

  Uw Zenith horloge verkopen? Direct een bod!
  Zenith Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Zenith Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Heeft u een horloge van Zenith of een ander merk in bezit, en bent u geïnteresseerd in het verkopen van dit uurwerk? Wij van Het Nederlandsche Inkoopkantoor helpen u hierin graag verder. Wij geven u een gratis en vrijblijvende taxatie op uw uurwerk. Ook bieden wij u de optie om uw horloge bij ons te verkopen.

  Wij vinden het belangrijk dat u wordt geholpen door mensen die verstand hebben van horloges en uurwerken. Onze experts voorzien u van deskundig advies, en beantwoorden met alle plezier alle vragen die u heeft over uw uurwerk.

  Wilt u met ons in contact komen? Dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen. U kunt natuurlijk ook tijdens onze openingsuren langskomen bij een van onze winkels. Daarnaast zijn wij ook telefonisch en via e-mail bereikbaar.

  Neem contact met ons op