In de beginjaren hield Oris zich bezig met het produceren van zakhorloges, die in deze tijd nog altijd populairder waren dan polshorloges. Oprichters Cattin en Christian bouwden hun merk Oris al vroeg uit. Vanaf 1911 stichtten ze steeds meer fabrieken in nabijgelegen dorpen. In deze fabrieken werd gebruik gemaakt van moderne technologie voor het fabriceren van horloges.
Vanaf 1925 fabriceerde Oris ook armbanden waar de zakhorloges van het merk in geplaatst konden worden. Hiermee konden de zakhorloges worden omgetoverd tot echte polshorloges.
Na de dood van Georges Christian in 1927 werd Jacques-David LeCoultre de voorzitter van de raad van bestuur. Hij was op dat moment ook hoofd van productie bij het horlogemerk dat we nu kennen als Jaeger-LeCoultre
In 1938 introduceerde Oris een nieuwe collectie polshorloges genaamd The Big Crown. Dit was Oris eerste horlogecollectie voor piloten. De grote kroon waaraan de collectie zijn naam ontleend was ideaal voor piloten die het horloge konden verstellen zonder hun handschoenen uit te hoeven doen.
Tijdens de tweede wereldoorlog werd het distributienetwerk van Oris buiten Zwitserland flink gereduceerd, en om het merk levende te houden ging Oris zich bezighouden met het produceren van wekkers. Na de oorlog groeide het netwerk van Oris wederom. Aan het einde van de jaren zestig heeft het bedrijf zich uitgegroeid tot een van de tien grootste horlogemerken van Zwitserland.
In 1970 werd Oris onderdeel van wat we nu kennen als de Swatch Group. Dit leidde echter tot weinig succes voor Oris, en in 1982 werd Oris uitgekocht door de zittende directeur.
Tot op de dag van vandaag is Oris nog altijd een onafhankelijk bedrijf, wat tegenwoordig nog maar weinig voorkomt bij horlogemerken.