Oris Horloges: De Kracht van Onafhankelijkheid

Oris is een Zwitsers horlogemerk dat is opgericht in 1904 in het plaatsje Hölstein. Toen Paul Cattin en Georges Christian de recentelijk gesloten horlogefabriek Lohner & Co overkochten, besloten ze het nieuwe bedrijf te vernoemen naar een beekje in de buurt, en zo was het horlogemerk Oris geboren.

Vandaag nog een bod op uw Oris horloge?


  JaNee


  JaNee

  Oris Horloge Verkopen

  Oris horloges zijn vandaag de dag nog altijd erg gewild en kunnen daarom veel geld waard zijn. Als u in het bezit bent van een horloge van Oris, dan kan het verstandig zijn om deze te laten taxeren zodat u weet wat het uurwerk waard is. Dit kunt u gratis en vrijblijvend doen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Naast dat wij uw horloge taxeren, bieden wij u ook de optie om het te verkopen. Onze experts houden zich dagelijks bezig met het kopen en verkopen van horloges, en zijn daardoor goed op de hoogte van de actuele marktprijzen. Zij zullen jou een eerlijke prijs bieden voor uw uurwerk.

  Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u het contactformulier op deze pagina invullen zodat wij u kunnen benaderen voor een afspraak. U kunt natuurlijk ook tijdens onze openingstijden langskomen bij onze winkel in Hengelo

  Oris Horloges: Hoe het begon

  Oris Horloges: Hoe het begon

  In de beginjaren hield Oris zich bezig met het produceren van zakhorloges, die in deze tijd nog altijd populairder waren dan polshorloges. Oprichters Cattin en Christian bouwden hun merk Oris al vroeg uit. Vanaf 1911 stichtten ze steeds meer fabrieken in nabijgelegen dorpen. In deze fabrieken werd gebruik gemaakt van moderne technologie voor het fabriceren van horloges.

  Vanaf 1925 fabriceerde Oris ook armbanden waar de zakhorloges van het merk in geplaatst konden worden. Hiermee konden de zakhorloges worden omgetoverd tot echte polshorloges.

  Na de dood van Georges Christian in 1927 werd Jacques-David LeCoultre de voorzitter van de raad van bestuur. Hij was op dat moment ook hoofd van productie bij het horlogemerk dat we nu kennen als Jaeger-LeCoultre

  In 1938 introduceerde Oris een nieuwe collectie polshorloges genaamd The Big Crown. Dit was Oris eerste horlogecollectie voor piloten. De grote kroon waaraan de collectie zijn naam ontleend was ideaal voor piloten die het horloge konden verstellen zonder hun handschoenen uit te hoeven doen.

  Tijdens de tweede wereldoorlog werd het distributienetwerk van Oris buiten Zwitserland flink gereduceerd, en om het merk levende te houden ging Oris zich bezighouden met het produceren van wekkers. Na de oorlog groeide het netwerk van Oris wederom. Aan het einde van de jaren zestig heeft het bedrijf zich uitgegroeid tot een van de tien grootste horlogemerken van Zwitserland.

  In 1970 werd Oris onderdeel van wat we nu kennen als de Swatch Group. Dit leidde echter tot weinig succes voor Oris, en in 1982 werd Oris uitgekocht door de zittende directeur.

  Tot op de dag van vandaag is Oris nog altijd een onafhankelijk bedrijf, wat tegenwoordig nog maar weinig voorkomt bij horlogemerken.

  Oris Big Crown

  Oris Big Crown

  De Oris Big Crown is een van de eerste collecties van het merk, en is nog steeds erg populair. Het horloge heeft een klassiek, avontuurlijk en bijzonder elegant ontwerp. De bescheiden ronde metalen kast is voorzien van de iconische grote kroon waar aan het horloge te herkennen is. De band van het originele model is gemaakt van leer, maar is ook in metaal verkrijgbaar.

  Oris Aquis

  Oris Aquis

  De Oris Aquis collectie is in contrast met de Big Crown een veel moderner ogend horloge. Dit duikershorloge combineert innovatie en functionaliteit met een bijzonder stijlvol ontwerp. De kast is gemaakt van roestvrijstaal, en de band is zowel verkrijgbaar in roestvrijstaal als rubber.

  Dit maakt dat het horloge erg duurzaam is en bestand is tegen de meest extreme natuurkrachten. Het perfecte horloge voor mensen die houden van avontuur.

  Uw Oris horloge verkopen? Direct een bod!

  Andere horloges uit de Oris Collectie

  Naast de Oris Big Crown en de Oris Aquis, heeft het merk nog vele andere indrukwekkende collecties. Denk hierbij aan de iconische en esthetische Oris Divers, de functionele en stijlvolle Oris Big Crown ProPilot, en de zakelijke en authentieke Oris Artelier.

  Oris Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Oris Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Bent u in het bezit van een horloge van Oris of een ander luxehorloge, en zou u graag de waarde hiervan willen weten? Dan kunt u het horloge vrijblijvend laten taxeren bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Daarnaast zijn wij ook bereid het horloge van u te kopen tegen een eerlijke prijs.

  Wij kopen zowel horloges met als zonder doos en/of papieren, en zowel nieuwe als vintage modellen. Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan het formulier op deze pagina in om met ons in contact te komen.

  U bent natuurlijk ook van harte welkom tijdens onze openingsuren bij onze winkel in Hengelo

  Neem contact met ons op