Jaeger-LeCoultre: Innoverende Horlogemakers uit Le Sentier

Jaeger-LeCoultre is al sinds het begin van de 20e eeuw een van de meest invloedrijke horlogemerken van Zwitserland. Het merk is in 1833 opgestart door Antoine LeCoultre in het Zwitserse dorpje Le Sentier, waar vandaag de dag nog steeds het hoofdkantoor gevestigd is. Tegenwoordig is Jaeger-Le Coultre een onderdeel van het Zwitserse bedrijf Richemont.

Vandaag nog een bod op uw Jaeger-LeCoultre horloge?


  JaNee


  JaNee

  Jaeger-LeCoultre Horloge Verkopen

  Bent u in het bezit van een horloge van het merk Jaeger-LeCoultre? Dan is de kans groot dat dit uurwerk veel geld waard is. Het zou zonde zijn om hem achter in de kast te laten liggen. Daarom is het misschien een goed idee om te achterhalen wat de waarde van het horloge is, en om hem eventueel te verkopen.

  Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor kunt u uw uurwerk vrijblijvend laten taxeren, zodat u op de hoogte bent van wat uw horloge u vandaag kan opleveren. Onze experts houden zich de hele dag bezig met het in- en verkopen van luxe horloges, en zijn daarom goed op de hoogte van de huidige marktwaardes.

  Mocht u van plan zijn uw horloge te verkopen, dan bent u ook hiervoor bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor aan het juiste adres. Naast horloges van Jaeger-LeCoultre kopen wij ook uurwerken van diverse andere merken, zoals Rolex, Breitling en Panerai.

  U kunt een afspraak maken door het contactformulier op deze pagina in te vullen.

  De oorsprong van Jaeger-LeCoultre Horloges

  De oorsprong van Jaeger-LeCoultre Horloges

  Nadat hij zelf een machine had ontwikkeld waarmee hij rondsels uit metaal kon snijden, begon Antoine LeCoultre een horloge werkplaats in het Zwitserse plaatsje Le Sentier. Dit kleine dorpje was 300 jaar daarvoor door zijn eigen voorouders gesticht, die uit Frankrijk waren gevlucht vanwege de religieuze vervolging van hugenoten in die tijd.

  De werkplaats van Antoine LeCoultre werd al snel een groot succes. Zijn vakmanschap was van bijzonder hoge kwaliteit, wat er toe leidde dat hij veel innovatieve horloges het leven in blies. Zo ontwikkelde hij in 1844 het de Millionmètre, het meest precieze uurwerk van die tijd.

  In 1847 ontwikkelde hij het tweede horloge dat zonder windsleutel kon worden opgewonden. Het eerste werd twee jaar eerder al door Patek Phillipe ontwikkeld, maar omdat dit bedrijf patent had op deze technologie, was LeCoultre genoodzaakt om een ander mechanisme te ontwikkelen. In plaats van een kroonwindmechanisme, maakte het systeem van LeCoultre gebruik van een kleine drukknop.

  Deze innovaties hebben ertoe geleid dat het bedrijf snel groeide. Daarom werden de horloges van LeCoultre vanaf 1866 onder één dak gemaakt. Ook hiermee waren ze erg innovatief. Het was in die tijd namelijk gebruikelijk dat horlogemakers in hun eigen werkplaats thuis te werken. Met de ontwikkeling van één grote werkplaats konden de horloges vele malen efficiënter worden vervaardigd. In 1870 had LeCoultre al 500 werknemers in dienst voor het produceren van horloges, en de productie werd steeds meer geïndustrialiseerd.

  In 1903 betrad Edmond Jaeger het podium. Hij was een Franse horlogemaker, en ontwikkelde uurwerken voor de Franse Marine. Hij verzocht diverse Zwitserse horlogemakers om het extreem dunne horloge te produceren dat hij had ontwikkeld. Het bedrijf LeCoultre, dat in deze tijd werd geleid door Antoine’s kleinzoon Jacques-David LeCoultre, besloot deze uitdaging aan te gaan. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het dunste zakhorloge van de wereld in die tijd.

  Hier begon de samenwerking tussen Jaeger en LeCoultre. In 1937 werd de naam van het horlogebedrijf officieel veranderd naar Jaeger-LeCoultre.

  Jaeger-LeCoultre Reverso

  Jaeger-LeCoultre Reverso

  De Jaeger-LeCoultre Reverso is misschien wel de meest vooraanstaande collectie van het merk. De eerste Reverso werd in 1931 geproduceerd. Het uurwerk werd ontwikkeld om tijdens polowedstrijden te dragen. Het werd zo gemaakt dat hij bestendig was tegen de stoten die het kon oplopen in de polosport.

  Het bijzondere aan het ontwerp van de Jaeger-LeCoultre Reverso is dat de kast kan worden omgekanteld. Het idee hierachter was dat zo het glas van het horloge kon worden beschermd. Hoewel de Reverso vandaag de dag lang niet meer alleen bij polowedstrijden wordt gedragen, is ook de kast van nieuwe modellen nog steeds kantelbaar. Dit is een van de aspecten dat het horloge zo iconisch maakt.

  De Jaeger-LeCoultre is een erg stijlvol horloge, en kan worden gedefinieerd als een icoon van de Art-Deco stijl. De rechthoekige, relatief kleine kast geeft het uurwerk haar kenmerkende subtiliteit en elegantie.

  Jaeger-LeCoultre: De Collecties

  Jaeger-LeCoultre: De Collecties

  Naast de Reverso Collectie produceert Jaeger-LeCoultre nog vele andere bijzondere uurwerken. Denk hierbij aan horloges als de sportieve en moderne Jaeger-LeCoultre Polaris, de esthetische en klassieke Jaeger-LeCoultre Master Ultra-Thin, de traditionele en verfijnde Jaeger-LeCoultre Grand Master, en de complexe en exceptionele Jaeger-LeCoultre Duomètre.

  Naast de collecties die hier zijn uitgelicht heeft Jaeger-LeCoultre nog vele andere collecties, zowel vintage als nieuw.

  Uw Jaeger-LeCoultre verkopen? Direct een bod!
  Jaeger-LeCoultre Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Jaeger-LeCoultre Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Heeft u een horloge in uw bezit dat u graag zou willen verkopen? Dan kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij kopen zowel oude als nieuwe horloges van diverse merken. Omdat wij het belangrijk vinden dat u de juiste prijs krijgt voor uw horloge, doen onze experts hun uiterste er alles aan om de best passende waarde van uw horloge uit te zoeken.

  Ook als u nog niet zeker weet of u uw uurwerk kunt verkopen, kunt u bij ons terecht voor een gratis taxatie. Daarnaast helpen wij uw graag met alle vragen die u heeft over uw horloge.

  Bent u geïnteresseerd? Vul dan het formulier op deze pagina in om met ons in contact te komen. U kunt natuurlijk ook tijdens onze openingstijden langskomen bij ons kantoor in Hengelo

  Neem contact met ons op