Zilveren munten verkopen

Heeft u gouden munten in uw bezit en bent u van plan ze te verkopen? Dan kunnen deze u veel geld opleveren. Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor kunt u deze munten vrijblijvend laten taxeren en verkopen.

Welke gouden munten kunt u verkopen?

Welke gouden munten kunt u verkopen?

Er zijn veel verschillende gouden munten die u als belegging kunt kopen en verkopen. Een paar van de populairste gouden munten zijn:

U kunt deze en vele andere gouden munten bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor verkopen. Naast beleggingsmunten kopen wij ook verzamelmunten in. Deze kunt u bij ons net als de beleggingsmunten vrijblijvend laten taxeren.

Wilt u uw gouden munten verkopen?

Wat zijn mijn gouden munten waard?

De waarde van het goud dat in de munten verwerkt is, ook wel intrinsieke waarde genoemd, is afhankelijk van twee factoren. Deze factoren zijn het nettogewicht van het goud in de munten, en de huidige koers van goud.

Gewicht en goudgehalte

Het nettogewicht, oftewel het gewicht van het goud dat in de munt zit, wordt bepaald door het brutogewicht van de munt en het goudgehalte. Hoe hoger het nettogewicht in goud, des te meer de munt waard is.

Veel gouden munten, zoals de Gouden Maple Leaf en de Gouden Eagle, hebben een nettogewicht van een troy ounce. De troy ounce is een gewichtseenheid die internationaal wordt toegepast om het gewicht van edelmetalen uit te drukken, en staat gelijk aan afgerond 31,1 gram. De Troy ounce werd in de 15e eeuw voor het eerst gebruikt in de Franse stad Troyes, wat in die tijd een belangrijke handelsstad was voor Europa.

De troy ounce is echter niet dezelfde ounce die in Engeland, Amerika en Canada in het dagelijkse leven wordt gebruikt. Dat is namelijk de avoirdupois ounce (afgekort oz), en die staat gelijk aan 28,3 gram. De troy ounce wordt tegenwoordig vrijwel alleen voor het wegen van edelmetalen gebruikt.

Goudkoers

De actuele goudkoers bepaalt wat op dit moment de waarde van goud per gram is. De goudkoers staat erom bekend dat hij vele malen stabieler is dan de koers van andere handelsproducten zoals aandelen. Dit betekent echter niet dat de koers van goud per periode erg kan verschillen. Deze verschillen zijn goed te zien als u de koers van goud over een langere periode (minimaal een jaar) bekijkt.

Omdat de goudkoers over de tijd erg kan verschillen vragen mensen zich vaak af of het wel een goed moment is om goud te verkopen. Dit is echter erg moeilijk om te zeggen, omdat het onmogelijk is om met enige zekerheid de goudkoers te voorspellen. Zelfs experts op het gebied van beleggen kunnen u niet met honderd procent zekerheid vertellen wat de koers in een bepaalde periode gaat doen.

Gouden munten verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Gouden munten verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

Als u uw munten vrijblijvend wilt laten taxeren of verkopen, dan kan dat bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw gouden munten, en dat u ze op een discrete manier kunt verkopen. Wij van Het Nederlandsche Inkoopkantoor weten dat betrouwbaarheid en transparantie hierbij een cruciale rol speelt, en we hebben die waarden daarom ook hoog in ons vaandel staan. U bent van harte welkom bij ons kantoor in Hengelo, Oldenzaal, Deventer of Apeldoorn.

Verkoop direct uw zilveren munten

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het verkopen van gouden munten, maar ook goudbaren, zilveren munten, platina en andere edelmetalen. U kunt voor meer informatie altijd vrijblijvend contact met ons opnemen tijdens onze openingstijden. Ook bent u van harte welkom in een van onze vier filialen voor een gesprek met een van onze specialisten, en een heerlijke kop koffie.

Live koersen