Panerai: Het Mariniershorloge bij Uitstek

Panerai is een Italiaans horlogemerk dat werd opgericht door Giovanni Panerai in Florence. Het was echter zijn kleinzoon, Guido Panerai, die ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf zich flink uitbreide. Daarnaast heeft hij het Italiaanse ministerie van Defensie en de Koninklijke Italiaanse Marine als klant weten te verwerven.

Vandaag nog een bod op uw Panerai horloge?


  JaNee


  JaNee

  Panerai Horloge Verkopen

  Heeft u een Panerai horloge in huis? Dan zou het zonde zijn om deze in de kluis te laten liggen. Panerai horloges zijn namelijk ontzettend waardevol, en de verkoop van zo’n horloge kan u veel geld opleveren. U kunt bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor uw Panerai Horloge vrijblijvend laten taxeren. Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid het uurwerk te verkopen.

  Onze specialisten zijn goed op de hoogte van de huidige horlogeprijzen. Zij kunnen vertellen wat uw horloge daadwerkelijk waard is. Heeft u naast het horloge ook de bijbehorende papieren en doos? Dan is het belangrijk dat u deze ook meeneemt. Dit kan de waarde van het horloge namelijk verhogen.

  Panerai: Een korte Geschiedenis

  Panerai: Een korte Geschiedenis

  Guido Panerai nam naast de horlogewinkel van zijn opa ook het familiebedrijf van zijn vrouw over, een mechanische werkplaats. Panerai maakte hier gebruik van door zich te specialiseren in instrumenten voor optische en precisietechnieken, zoals vizieren voor geweren. Hiermee viel Panerai in het oog van het Italiaanse ministerie van Defensie en de Koninklijke Marine.

  Tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog produceerde Panerai in het geheim verschillende instrumenten, zoals calculators voor torpedolanceringen, onderwaterkompassen en dieptemeters voor duikers.

  Zo ontwierp Panerai in 1936 ook een duikhorloge voor de marine, die in 1938 ook werd geproduceerd. Dit was het legendarische “Radiomir” model. Het was een horloge met een grote kast en een waterdichte leren band. Op de wijzerplaat was een laag lichtgevende verf van radium aangebracht, zodat het bij weinig licht nog steeds af te lezen was.

  Het design van de Radiomir was erg iconisch, en de basis ervan wordt vandaag de dag nog altijd gebruikt voor de huidige collecties van Panerai horloges. Hierdoor zijn de horloges van Panerai makkelijk te herkennen.

  Panerai Horloge Collecties

  Panerai Horloge Collecties

  De Panerai Radiomir is dus misschien wel het meest invloedrijke horloge dat Panerai heeft geproduceerd. De grote ronde kast met vierhoekige omlijsting, de grote Arabische cijfers en de leren band zien we eigenlijk in alle horloges van Panerai terug. Daarnaast is het misschien ook het horloge van Panerai met de meest rijke geschiedenis

  De Panerai Luminor collectie laat zien waar Panerai in de essentie voor staat. De kast van dit horloge is iets kleiner en eleganter dan die van de Radiomir. Wat verder opvalt is dat er bij dit model een beschermer om de kroon zit.

  De Panerai Luminor Due is nog weer iets subtieler dan de Luminor, en heeft een wat minder zakelijk uiterlijk.

  Ten slotte bespreken we hier de Panerai Submersible, een modern duikershorloge dat is geïnspireerd door de klassieke modellen van Panerai. Dit horloge is enorm duurzaam en is weerbaar tegen de meest extreme natuurlijke omstandigheden.

  Panerai Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Panerai Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Wanneer u uw Panerai horloge wilt verkopen, kunt u terecht bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Onze experts bepalen voor u wat de waarde is van uw uurwerk, en u kunt vervolgens zelf bepalen of u het wilt verkopen.

  Naast horloges van Panerai, kopen wij ook luxehorloges van andere merken, zoals Rolex, Patek Philippe en IWC. Bent u geïnteresseerd? Schroom dan niet en vul het formulier op deze pagina in, zodat u met ons in contact kunt komen.

  U bent natuurlijk ook vrij om tijdens onze openingstijden (op afspraak) langs te komen bij onze winkel in Hengelo.

  Neem contact met ons op