Maurice Lacroix: De Zijdehandelaar die een Horlogemerk begon

Maurice Lacroix is een Zwitsers horlogemerk dat is opgericht in 1975. Het is in leven geroepen door Desco von Schulthless, een ouder bedrijf uit Zürich dat zich oorspronkelijk bezighield met handel in zijde. Hoewel Maurice Lacroix een relatief jong horlogemerk is, heeft het zich al snel weten te ontwikkelen tot een van de belangrijkste luxehorloge producenten van Zwitserland.

Vandaag nog een bod op uw Maurice Lacroix horloge?


  JaNee


  JaNee

  Maurice Lacroix Horloge Verkopen

  Maurice Lacroix horloges zijn tegenwoordig erg gewild, en kunnen daarom veel geld waard zijn. Als u in het bezit bent van een horloge van Maurice Lacroix, kan het verstandig zijn om deze te laten taxeren zodat u weet wat de waarde is van het exemplaar. Dit kunt u gratis en vrijblijvend laten doen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor.

  Daarnaast bieden wij u ook de mogelijkheid om uw horloge bij ons te verkopen. Bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor bieden wij altijd realistische en marktconforme prijzen. We leggen u graag uit hoe wij de waarde van uw horloge bepalen en onze experts voorzien u van gepast advies. Wij taxeren en kopen ook horloges van andere luxehorlogemerken.

  U kunt met ons in contact komen door het formulier op deze pagina in te vullen. Daarnaast zijn wij tijdens onze openingsuren telefonisch bereikbaar, en u bent ook van harte welkom (met een afspraak) bij onze winkel in Hengelo

  Maurice Lacroix: Een korte Geschiedenis

  Maurice Lacroix: Een korte Geschiedenis

  Hoewel het merk Maurice Lacroix pas in de tweede helft van de 20e eeuw werd opgericht, is het moederbedrijf Desco von Schulthless al veel ouder. Desco werd in 1889 opgericht als een bedrijf dat zich bezighield met handel in zijde en andere producten uit Azië. Vanaf 1933 ging het bedrijf zich ook bezighouden met investeringen in andere marktgebieden. Het bedrijf was goed bekend met de Aziatische markt, en kon daarmee de rol van tussenpersoon vervullen voor andere bedrijven die daar hun producten wilden verkopen.

  Al vanaf 1946 ging Desco zich ook bezighouden met de handel in Zwitserse luxehorloges. Het bedrijf werd vertegenwoordiger van de verkoop van grote Zwitserse horlogemerken als Audemars Piquet en Jaeger-LeCoultre in Azië. Vanaf 1961 ging het bedrijf zich ook bezig houden met het in elkaar zetten van horloges voor andere merken.

  In 1975 besloot het bedrijf een eigen horlogemerk op te richten. Dit merk werd Maurice Lacroix, vernoemd naar bestuurslid van Desco. De naam werd enkel gekozen omdat het fraai klonk. Lacroix zelf was directeur van zijde in Lyon, en hield zich dus niet bezig met de horlogetak van het bedrijf.

  Het horlogemerk Maurice Lacroix werd zo succesvol dat Desco vanaf 1980 volledig stopte met het maken van horloges voor derde partijen, en zich volledig ging focussen op het eigen merk.

  Vanaf 1989 ging Maurice Lacroix zijn eigen kasten produceren, zodat het merk nog minder afhankelijk werd van derden.

  In de jaren 90 maakte Maurice Lacroix een enorme groei door. Dit was toe te schrijven aan de uitzonderlijk goede prijskwaliteit verhouding van de horloges die het bedrijf produceerde. In deze jaren kwam ook de Maurice Lacroix Masterpiece collectie uit. Deze collectie was een groot succes en werd heel goed ontvangen.

  Maurice Lacroix Horloge Collecties

  Maurice Lacroix Horloge Collecties

  Hoewel Maurice Lacroix een relatief jong horlogemerk is, heeft het de Zwitserse traditie hoog in het vaandel staan. De fraaie en modern-ogende collecties zijn stuk voor stuk van uitzonderlijke kwaliteit en met vakmanschap geproduceerd. De hoge kwaliteit en de unieke ontwerpen van de horloges geven het merk karakter.

  De Maurice Lacroix Masterpiece collectie is het vlaggenschip van het merk. Deze collectie combineert hoge kwaliteit en betrouwbaarheid met stijlvolle en kunstzinnige ontwerpen. Ieder horloge uit deze collectie is op zijn eigen manier uniek, en dat geeft deze collectie zoveel persoonlijkheid. Het is niet voor niets dat de Maurice Lacroix Masterpiece collectie zoveel heeft bijgedragen aan het succes van het merk.

  Naast de Maurice Lacroix Masterpiece collectie zijn er nog diverse andere collecties waar het merk om geroemd wordt. Denk hierbij aan de robuuste en karaktervolle Maurice Lacroix Aikon, de traditionele en tijdloze Maurice Lacroix Pontos, de elegante en stijlvolle Maurice Lacroix Eliros en de gracieuze en sierlijke Maurice Lacroix Fiaba.

  Verkoop vandaag nog uw Maurice Lacroix horloge
  Maurice Lacroix Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Maurice Lacroix Horloge Verkopen bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor

  Heeft u een horloge van Maurice Lacroix of een ander merk en wilt u deze laten taxeren of verkopen? Dan kan dat bij Het Nederlandsche Inkoopkantoor. Onze specialisten houden zich dagelijks bezig met de inkoop en verkoop van luxehorloges, en zijn daarmee goed op de hoogte van de huidige marktprijzen. Ze gaan transparant te werk, en leggen u graag uit hoe de waarde van horloges wordt bepaald.

  Naast horloges van Maurice Lacroix kopen we ook uurwerken van andere merken, zoals Omega, Rolex en Cartier. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op door het formulier op deze pagina in te vullen. U kunt natuurlijk ook tijdens onze openingstijden langskomen (enkel op afspraak) bij onze winkel in Hengelo. Onze heerlijke koffie klaar!

  Neem contact met ons op